Home Actueel Congres & themadagen Online NAR-symposium Autisme en beweging Kinderen met autisme & sport

Kinderen met autisme & sport

Online NAR-symposium 2021 Autisme en beweging
persoon waar de tekst over gaat

Anke Scheeren

Anke Scheeren, ontwikkelingsspycholoog en NAR-onderzoeker

‘Bij het Nederlands Autisme Register doe ik met veel plezier onderzoek naar vrijetijdsbesteding en welbevinden van jongeren en volwassenen met autisme. Dit valt allemaal onder het zogeheten HOME-project.

 Als je iets leuks doet in je vrije tijd is dat vaak ontspannend en stress-verlagend, iets dat we allemaal wel kunnen gebruiken in deze coronatijd. Ik wil graag weten hoe mensen met autisme hun vrije tijd besteden en waar zij voldoening uit halen. Zijn de vrijetijdswensen en -activiteiten van mensen met autisme wel zo anders dan die van mensen zonder autisme?

In voorgaande jaren hebben we in de NAR-enquête aan ouders gevraagd of hun kind aan een sport doet. Daarnaast hebben we gevraagd hoe gelukkig ouders denken dat hun kind is, en hoe geïnteresseerd en vaardig hun kind is in het maken van sociaal contact. Tijdens mijn lezing op het online NAR symposium zal ik de eerste resultaten presenteren van dit onderzoek. Zijn kinderen die sporten bijvoorbeeld gelukkiger dan kinderen die niet sporten? Maakt het uit of een kind in teamverband sport of individueel? En hebben sportende kinderen betere sociale vaardigheden? Op deze vragen zal ik proberen antwoord te geven in mijn lezing.’

Meer informatie over dit symposium en kaarten

Sluiten
Word nu lid!