Home Nieuws Landelijke inzamelingsactie: AutiCollect
16 maart 2023 - Help je mee een geweldig bedrag op te halen voor het AutismeFonds?Landelijke inzamelingsactie: AutiCollect

Het AutismeFonds start een landelijke inzamelingscampagne tijdens de Autismeweek. Maak nu je eigen digitale collectebus aan en help ons mee!

Ruim 1% van de Nederlanders – ongeveer 200.000 mensen- heeft autisme. Het aantal mensen dat te maken heeft met autisme, zoals ouders, broers, zussen, partners, leerkrachten en zorgverleners is vele malen groter. Een inclusieve samenleving kan de kwaliteit van leven van mensen met autisme ingrijpend verbeteren.

De komende twee weken roepen wij iedereen op om zoveel mogelijk geld op te halen via onze digitale collecte campagne AutiCollect!

Wij zamelen geld in voor een autismevriendelijke samenleving, waarin mensen met autisme volwaardig kunnen meedoen en worden geaccepteerd zoals ze zijn. Iedere euro zal besteed worden aan het organiseren van activiteiten voor mensen en hun naasten, het financiëren van onderzoek en lotgenotencontact!

Wat houdt deze campagne in?

  • We gaan met elkaar de komende twee weken zoveel mogelijk digitale collectebussen aanmaken en deze vullen met donaties van vrienden, collega’s en familie. Dit jaar willen we onze activiteiten voor mensen en hun naasten uitbreiden, onderzoek naar autisme mee financiëren en onze regio’s ondersteunen waar lotgenotencontact centraal staat.

Waarom doen we dit?

  • Een inclusieve samenleving kan de kwaliteit van leven van mensen met autisme ingrijpend verbeteren. Wij zamelen geld in voor een autismevriendelijke samenleving, waarin mensen met autisme volwaardig kunnen meedoen en worden geaccepteerd zoals ze zijn. Iedere euro is nodig om autisme op de kaart te (blijven) zetten!

Wil jij meedoen?

  • Geweldig als jij mee wilt doen! Vanaf vandaag kun jij een digitale collectebus aanmaken op ons AutiCollect platform. Vanaf dan begint het, dan kan jij direct geld inzamelen voor het AutismeFonds en help jij ons mee om mensen met autisme een kans te geven.

Einddatum

  • Op maandag 3 april (de dag na Wereld Autismedag) maken we de eindstand bekend! Tussentijds houden we je natuurlijk ook op de hoogte. Houd vooral onze social media in de gaten!

De eerste collectebussen zijn inmiddels al aangemaakt… Help jij mee? Ga direct naar: https://autismefonds.digicollect.nl

IK DOE GRAAG MEE!

Zet ‘m op en help ons mee om 50.000 euro op te halen!

Deel je deelname aan AutiCollect op social media met #ikbenuniek #jijbentuniek #auticollect

Deze reactie kregen we van Esther. Zij heeft een digitale collectebus aangemaakt. “Ik ben echt superblij dat de donaties binnenstromen! De reden, dat ik geld wil inzamelen voor het AutismeFonds is dat zowel mijn man als twee zoons ASS hebben. Ik voel me gesteund door de NVA, doordat de NVA veel informatie verstrekt en ons als ouders steunt door erkenning. Verder volg ik graag webinars, die via o.a. de NVA worden gecommuniceerd.”


Alle informatie over de Autismeweek 2023

Sluiten
Word nu lid!