Home Nieuws Autismeweek | Lezing Prof.dr. Sander Begeer
16 maart 2023 - Diversiteit binnen het spectrum van autismeAutismeweek | Lezing Prof.dr. Sander Begeer

In het kader van het thema van de Autismeweek 2023, “Hoe uniek ben jij? Diversiteit binnen het spectrum van autisme”, hebben we Prof.dr. Sander Begeer, hoofdonderzoeker en oprichter van het Nederlands Autisme Register, gevraagd een lezing te geven over dit onderwerp. Hij deed dit samen met onze NVA-ambassadeur Jasper Wagteveld.

De laatste jaren wordt steeds duidelijker hoe mensen met autisme onderling verschillen, maar ook hoe divers er over autisme wordt gedacht. Aan de hand van een dialoog tussen een niet-autistische onderzoeker en een autistische ervaringsdeskundig adviseur wordt besproken wat de huidige stand van zaken is. Beeldvorming en identiteit, maar ook fundamenteel onderzoek, diagnostiek en ondersteuning komen aan bod. De belangrijkste boodschap: samen weten we meer.

Deze lezing, die op 27 maart plaatsvond, kan je hier terugkijken.

Voor meer informatie over het werk, dat Prof.dr. Sander Begeer doet bij het Nederlands Autisme Register kun je hier alle informatie vinden.

Wil jij je ook inschrijven in het NAR en de vragenlijsten invullen. Meld je dan hier aan.


Alle informatie over de Autismeweek 2023

Sluiten
Word nu lid!