Home NVA regionaal NVA Limburg NVA locaties Limburg

NVA locaties Limburg

Informatie in de regio

Het Autisme Informatie Centrum (AIC) van de NVA is een regionaal informatie- en documentatiecentrum rond autisme. Het AIC is er voor mensen met autisme en hun naasten en voor iedereen die meer wil weten over autisme, zoals hulpverleners, studenten en mantelzorgers.

De kracht en de eigenheid van het AIC liggen bij:

1) Regionale en lokale informatievoorziening. Mensen met autisme, hun ouders, partners en andere naasten, maar ook hulpverleners, studenten en mantelzorgers vinden steeds meer hun weg naar het AIC voor praktische, op de lokale situatie afgestemde informatie over autisme.

2) Lotgenotencontact. Ouders, partners, familie van en mensen met autisme zelf ontmoeten elkaar bij het AIC en leren daarbij van elkaars ervaringen bij hun aanpak thuis en bij hun zoektocht naar de juiste hulp.

Het AIC wordt bemenst door ervaringsdeskundige vrijwilligers. Zij hebben in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold. Het AIC is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en valt onder verantwoordelijkheid van het regiobestuur. Verspreid over het land zijn er 27 AIC’s.

Via het menu links vindt u informatie over de activiteiten die de NVA in de provincie Limburg organiseert voor mensen met autisme en hun naasten, en in het bijzonder voor NVA-leden.

Hieronder vindt u de contactgegevens en AIC in deze provincie:

 • AIC HeerlenAdresgegevens en inlooptijden Lees meer

  Adres:
  Frankenlaan 7
  6419 BT HEERLEN

  nva.aic.heerlen@gmail.com

  Locatie op Google Maps

  Inloopmogelijkheid:
  Inloopspreekuur elke derde donderdag van de maand van 19.00 uur tot 19.30 uur (voorafgaand aan Auti-Treff), uitgezonderd vakantieperioden.

  Locatie: het gebouw van MEE, Frankenlaan 7, Heerlen.

  U kunt AIC Heerlen vinden op Facebook: aic heerlen
  Ons mailadres is nva.aic.heerlen@gmail.com

 • Auti-TreffAuti-Treff is een ontmoetingsplek voor mensen met autisme, ouders/naasten van hen en voor wie zich persoonlijk of professioneel betrokken voelt bij hen. Bijeenkomsten vinden één keer per maand plaats, in principe de derde donderdagavond van de maand. Lees meer

  Sprekers zijn tijdig te vinden door Auti-Treff te googelen en de Facebookpagina te bekijken.
  Inloop 19.00 uur, start 19.30, einde 21.30 uur.

  In januari 2020 vindt het auticafé (incl. AIC-inloop) plaats bij Stichting Wilco Limburg, Dr. Cl. Meulemanstraat 1B, 6418 PC Heerlen
  (naast de kerk op de Heerlerbaan; parkeren op het kerkplein)

  Daarna is het adres weer: Peter Schunckstraat 340a, Heerlen; e-mail: autitreff@gmail.com.

 • Regiobestuur NVA LimburgContactgegevens Lees meer
  • Voorzitter: Robert in ’t Veld.
  • Penningmeester: Hermine Molnár-in ’t Veld.
  • Secretaris (tevens vice-voorzitter): Amy Heijmans.

  De andere functies zijn:

  • R.: Marga Houben.
  • Lotgenoten: Christian Brakenhoff.
  • AIC: Peter Weemhoff.

  Mailadres: nvaregiolimburg@gmail.com

Sluiten
Word nu lid!