Home NVA regionaal NVA Limburg NVA locaties Limburg

NVA locaties Limburg

Informatie in de regio

Een NVA locatie is een regionaal informatie- en documentatiecentrum rond autisme. Deze locaties worden bemenst door ervaringsdeskundige vrijwilligers. die in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken hebben. Zij zetten zich in voor mensen met autisme en hun naasten, en voor iedereen die meer wil weten over autisme, zoals hulpverleners, studenten en mantelzorgers. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold.

De kracht en de eigenheid van een plaatselijke NVA locatie ligt bij:

1) Regionale en lokale informatievoorziening. Mensen met autisme, hun ouders, partners en andere naasten, maar ook hulpverleners, studenten en mantelzorgers vinden steeds meer hun weg naar de NVA voor praktische, op de lokale situatie afgestemde informatie over autisme.

2) Lotgenotencontact. Ouders, partners, familie van en mensen met autisme zelf ontmoeten elkaar bij de NVA en leren daarbij van elkaars ervaringen bij hun aanpak thuis en bij hun zoektocht naar de juiste hulp.

 • AIC HeerlenAdresgegevens en inlooptijden Lees meer

  Let op! In verband met de RIVM maatregelen kunnen de openingstijden afwijken. Neem voor je bezoek even contact op met onderstaand e-mail adres.

  Adres
  Peter Schunckstraat 340a
  6418 XL Heerlen
  Locatie op Google Maps

  Email: nva.aic.heerlen@gmail.com
  Facebook: www.facebook.com/Lotgenotengroep-Autisme-Limburg-544807868938358

  Inloopmogelijkheid:
  Inloopspreekuur elke derde donderdag van de maand van 19.00 uur tot 19.30 uur (voorafgaand aan Auti-Treff), uitgezonderd vakantieperioden.

 • Auti-TreffAuti-Treff is een ontmoetingsplek voor mensen met autisme, ouders/naasten van hen en voor wie zich persoonlijk of professioneel betrokken voelt bij hen. Bijeenkomsten vinden één keer per maand plaats, in principe de derde donderdagavond van de maand. Lees meer

  Let op! In verband met de RIVM maatregelen kunnen de openingstijden afwijken. Neem voor je bezoek even contact op met onderstaand e-mail adres.

  Adres
  Peter Schunckstraat 340a
  6418 XL Heerlen
  Locatie op Google Maps

  Email: autitreff@gmail.com.
  Facebook: www.facebook.com/Auti-Treff-771576559674745

  Inloopmogelijkheden
  Inloop start om 19.00 uur. Het programma start om 19.30 tot cirac 21.30 uur.

Sluiten
Word nu lid!