Home NVA Limburg NVA locaties Limburg

NVA locaties Limburg

Informatie in de regio

Een NVA locatie is een regionaal informatie- en documentatiecentrum rond autisme. Deze locaties worden bemenst door ervaringsdeskundige vrijwilligers. die in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken hebben. Zij zetten zich in voor mensen met autisme en hun naasten, en voor iedereen die meer wil weten over autisme, zoals hulpverleners, studenten en mantelzorgers. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold.

De kracht en de eigenheid van een plaatselijke NVA locatie ligt bij:

1) Regionale en lokale informatievoorziening. Mensen met autisme, hun ouders, partners en andere naasten, maar ook hulpverleners, studenten en mantelzorgers vinden steeds meer hun weg naar de NVA voor praktische, op de lokale situatie afgestemde informatie over autisme.

2) Lotgenotencontact. Ouders, partners, familie van en mensen met autisme zelf ontmoeten elkaar bij de NVA en leren daarbij van elkaars ervaringen bij hun aanpak thuis en bij hun zoektocht naar de juiste hulp.

 • Inloop KerkradeAdresgegevens en inlooptijden Lees meer

  Adres
  Flexiforum, Spekhofstraat 15 in Kerkrade
  Locatie op Google Maps

  Sinds 15 juni jl. worden de avonden van Auti-Treff ook hier gehouden (3e donderdag v/d maand, dit jaar ook tijdens de (zomer)vakantie). Voorafgaand aan de avond is er een inloop (19:00-19:30).

  Inloopmogelijkheid: Voor meer informatie over inloopmogelijkheden of wanneer je een directe vraag hebt voor NVA Limburg, kan je mailen naar: robertintveld25@gmail.com  Naast een luisterend oor van de vrijwilliger(s) zijn er ook diverse boeken ter inzage en informatie folders beschikbaar.

Sluiten
Word nu lid!