Lotgenotencontact
Voor wie behoefte heeft aan herkenning of steunVoor mensen met autisme
Voor volwassenen met autisme met een normale tot hoge intelligentie organiseert de NVA gespreksgroepen onder leiding van een gespreksleider. De gespreksleiders zijn betrokken en getrainde NVA vrijwilligers met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en de gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme. De groepen zijn informeel en hebben geen therapeutisch doel.
In Zuid-Limburg zijn enkele contactgroepen actief. Afhankelijk van de interesse en waar men woont wordt doorverwezen en eventueel een extra praatavond georganiseerd. Aanmelden kan bij dhr. R. in ’t Veld, tel.: 045-5715217, e-mail molnar-intveld@ziggo.nl. Zie verder ook hieronder voor het aanbod van gespreksgroepen in Limburg.
Mocht er belangstelling zijn voor bepaalde thema’s dan kan daar speciale aandacht aan worden gegeven. Gedacht kan worden aan thema’s als het PGB en de nieuwe Wajong.
Voor partners van mensen met autisme
In deze gespreksgroepen komen mensen bij elkaar die een partner hebben met (een vermoeden van) autisme. Het doel van de bijeenkomsten is vooral het isolement te doorbreken waarin deze partners zich vaak bevinden, en ook om steun bij elkaar te vinden. Als je te maken hebt met autisme in de relatie kunnen er allerlei specifieke problemen ontstaan. Gevoelens van eenzaamheid, van rouw om wat er niet is in de relatie, van het zich niet begrepen voelen door de partner en de omgeving, van zich schuldig voelen. Tijdens de bijeenkomsten is er sprake van herkenning en krijgen deelnemers vaak handvatten aangereikt. Hieronder tref je het aanbod van Limburg.
- NVA - Partner contactpersoonVoor partners van die niet meteen in een groep kunnen of willen plaatsnemen maar wel graag hun verhaal een keer kwijt willen.
1 op 1 contactLees meer
Onze vrijwilliger Jacq Thomassen staat voor je klaar om je te woord te staan in een 1 op 1 contact. Jacq woont in Noord Limburg, heeft een partner met autisme, vier kinderen met autisme (3 met een diagnose) in de leeftijd van 11 tot 22 jaar en zelf ook niet onbekend met autisme. In het gezin zijn ze met een aantal hoog sensitieve personen, een aantal genderdysforie personen en een aantal personen met een actieve geloofsbeleving. Dit maakt Jacq ervaringsdeskundig op vele gebieden en is graag vraagbaak, kletsmaatje of vertrouwenspersoon. Heb je behoefte om eens te praten en hoeft dit niet per se in een groep dan staat Jacq voor je klaar.
Wil je hier gebruik van maken stuur dan een mail naar lotgenotencontact@autisme.nl o.v.v. contact gesprekspartner Limburg en dan zorgen wij dat je in contact wordt gebracht met Jacq
Directe link naar dit itemhttps://www.autisme.nl/limburg/lotgenotencontact#nva--partner-contactpersoon
- MEE ZuidLimburg - Gespreksgroep AutismeHet lotgenotencontact is voor volwassen mensen met een normale begaafdheid en autisme.Lees meer
Een praatgroep waarin je per bijeenkomst 1 thema bespreekt. Het thema wordt door jou bepaald. Ook worden er ervaringen met elkaar gedeeld waardoor je van elkaar kunt leren. In onderling overleg wordt bepaald hoe vaak de lotgenoten bij elkaar komen.
Consulenten van MEE zijn aanwezig om te helpen bij vragen, verhalen, gesprekken of gevoelens.
Voor wie?
Het lotgenotencontact is voor volwassen mensen met een normale begaafdheid en autisme.
Het betreft een vaste groep. Wil je deelnemen? Dan zal de trainer eerst een kennismaking met je plannen.Aanmelden en meer informatie
Wil je je aanmelden of wil je meer informatie, bel of mail dan naar ons Servicepunt:
Telefoonnummer: 088 – 010 22 22
Email: servicepunt@meezuidlimburg.nlWanneer:
- 28-8
- 25-9
- 30-10
- 27-11
Tijdstip: van 10.00-12.00 uur
Plaats: Buurtcentrum De Boeckel, Roserije 410 , Maastricht, Limburg
Directe link naar dit itemhttps://www.autisme.nl/limburg/lotgenotencontact#mee-zuidlimburg--gespreksgroep-autisme
- LGAL - Gespreksgroep voor volwassenen met autisme De Lotgenotengroep Autisme Limburg heeft als doel om lotgenotencontact aan te bieden aan volwassenen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) in de provincie Limburg.Lees meer
Wij stellen geen eisen op het gebied van begaafdheid, maar verwachten wel dat deelnemers zich op hun gemak voelen in een groep en zich daarin redelijk kunnen uiten. Partners, ouders en begeleiders die iemand met ASS vergezellen zijn ook welkom. Dat maakt onze aanpak uniek.
In een gezellige en ongedwongen sfeer kun je bij ons mensen ontmoeten die jou begrijpen en steunen. Om de drempel voor deelname laag te houden rekenen wij geen contributie. Ook ben je niet verplicht om naar bijeenkomsten te komen.
Door het organiseren van minimaal één activiteit per maand en een, afhankelijk van de locatie, twee- of vierwekelijkse lotgenotenavond willen wij bereiken dat onze deelnemers:
- Sociale contacten hebben en vriendschappen kunnen sluiten;
- Meer stabiliteit hebben in hun dagelijks leven;
- Zich lichamelijk en geestelijk beter voelen;
- Minder afhankelijk zijn van professionele ondersteuning;
- Een positieve kijk hebben op een leven met ASS en de kansen die er zijn;
- Meer zelfvertrouwen hebben en beter communiceren.
Kijk voor meer informatie op www.lgal.nl
Directe link naar dit itemhttps://www.autisme.nl/limburg/lotgenotencontact#lgal--gespreksgroep-voor-volwassenen-met-autisme-
- Auti-Treff Ontmoetingsplek voor ouders/naasten/verwanten en mensen met autisme en voor iedereen die zich persoonlijk of professioneel betrokken voelt bij mensen met autismeLees meer
Ouders/naasten van mensen met autisme kunnen een luisterend oor bij elkaar vinden of mogelijk antwoord geven/krijgen op elkaars vragen. Ouders/naasten bepalen ook zelf welke gespreksthema’s er aan de orde moeten komen.
Uiteraard zijn mensen met autisme ook van harte welkom. Echter, het luisteren naar de ervaringen van bijvoorbeeld ouders met een zoon of dochter met autisme kan confronterend en extra belastend zijn. Een lotgenotengroep specifiek voor mensen met autisme kan dan beter passen dan deelname aan Auti-Treff. De bijeenkomsten starten om 19.30 uur en vooraf aanmelden is niet nodig.
Locatie
Verzamelgebouw Flexiforum, Spekhofstraat 15, Kerkrade
Data
Kijk ook op de facebook pagina voor meer informatie en activiteiten.
Aanmelden
Ouders/naasten van mensen met autisme of mensen met autisme hoeven zich NIET vooraf aan te melden. bij vragen kun je mailen naar autitreff@gmail.com
Directe link naar dit itemhttps://www.autisme.nl/limburg/lotgenotencontact#autitreff-