Home NVA regionaal NVA Friesland NVA locaties Friesland

NVA locaties Friesland

Informatie in de regio

Een NVA locatie is een regionaal informatie- en documentatiecentrum rond autisme. Deze locaties worden bemenst door ervaringsdeskundige vrijwilligers. die in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken hebben. Zij zetten zich in voor mensen met autisme en hun naasten, en voor iedereen die meer wil weten over autisme, zoals hulpverleners, studenten en mantelzorgers. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold.

De kracht en de eigenheid van een plaatselijke NVA locatie ligt bij:

1) Regionale en lokale informatievoorziening. Mensen met autisme, hun ouders, partners en andere naasten, maar ook hulpverleners, studenten en mantelzorgers vinden steeds meer hun weg naar de NVA voor praktische, op de lokale situatie afgestemde informatie over autisme.

2) Lotgenotencontact. Ouders, partners, familie van en mensen met autisme zelf ontmoeten elkaar bij de NVA en leren daarbij van elkaars ervaringen bij hun aanpak thuis en bij hun zoektocht naar de juiste hulp.

 • NVA HarlingenAdresgegevens en inlooptijdenLees meer

  Adres

  Locatie Nieuw Zuid (kantoor 3)
  Prinses Irenestraat 2
  8862 TL Harlingen

  (ingang Julianalaan)
  Locatie op Google Maps

  Email: nva-harlingen@outlook.com
  Facebook: www.facebook.com/nvaharlingen

  Inloopmogelijkheid:
  Vanaf september heeft NVA Harlingen elke tweede maandag van de maand van 9.00-10.30 uur een inloopochtend en zijn er vrijwilligers aanwezig voor een praatje. De koffie staat klaar! Ook kun je er terecht om een boek over autisme te lenen. Is er behoefte aan een 1 op 1 gesprek, dan kan dat met een van de vrijwilligers in een rustigere ruimte. Dit kan ook op afspraak. Een afspraak maken kan door een berichtje te sturen: NVA-Harlingen@outlook.com

 • InfotheekUitleen van boeken en DVD'sLees meer

  De regio Friesland beschikt over een ruim opgezette infotheek met boeken en dvd’s. Heeft u belangstelling om een boek of dvd te lenen, neem dan contact op met:

  Autisme Informatie Centrum Harlingen
  Locatie Nieuw Zuid
  Prinses Irenestraat 2
  8862 TL Harlingen
  Locatie op Google Maps

  Email: nva-harlingen@outlook.com

  De actuele lijst: Boeken en dvd’s infotheek Harlingen
  De actuele lijst op alfabet: Boeken en dvd’s infotheek Harlingen op alfabet

Sluiten
Word nu lid!