Home NVA Friesland Lotgenotencontact Friesland Gespreksgroepen Friesland

Gespreksgroepen Friesland

Samen staan we sterk

Voor mensen met autisme

Voor volwassenen met autisme met een normale tot hoge intelligentie organiseert de NVA gespreksgroepen onder leiding van een gespreksleider. De gespreksleiders zijn betrokken en getrainde NVA vrijwilligers met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en de gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme. De groepen zijn informeel en hebben geen therapeutisch doel. Hieronder tref je het aanbod van Friesland.

Voor partners van mensen met autisme

In deze gespreksgroepen komen mensen bij elkaar die een partner hebben met (een vermoeden van) autisme. Het doel van de bijeenkomsten is vooral het isolement te doorbreken waarin deze partners zich vaak bevinden, en ook om steun bij elkaar te vinden. Als je te maken hebt met autisme in de relatie kunnen er allerlei specifieke problemen ontstaan. Gevoelens van eenzaamheid, van rouw om wat er niet is in de relatie, van het zich niet begrepen voelen door de partner en de omgeving, van zich schuldig voelen. Tijdens de bijeenkomsten is er sprake van herkenning en krijgen deelnemers vaak handvatten aangereikt. Hieronder tref je het aanbod van Friesland.

 • OPROEP! Koffieavond voor ouders van jonge kinderen met autisme - HeereveenHoe is het om de diagnose autisme te krijgen voor je (jonge) kind. Voel je begrip van de omgeving, of juist niet? Waar loop je tegenaan. Waar moet je heen met al je vragen. Wie vertel je er over en hoe? Of wil je gewoon even je verhaal kwijt. Lees meer

  Hoe is het om de diagnose autisme te krijgen voor je (jonge) kind. Voel je begrip van de omgeving, of juist niet? Waar loop je tegenaan. Waar moet je heen met al je vragen. Wie vertel je er over en hoe? Of wil je gewoon even je verhaal kwijt. Om dit soort vragen te delen, herkenning en steun bij elkaar te vinden, starten we een koffieavond voor ouders van jonge kinderen met autisme.

  De avonden zullen begeleidt worden door Martina Cnossen- de Ruygt en Fonny Krol-Postma. Als locatie voor de eerste avond is gekozen voor: “De Spil” , Schoterplein 49, 8448 RP te Heerenveen

  Geef je op via nva.regio.friesland@gmail.com met als onderwerp: opgave koffieavond ouders van… en vermelding van naam en telefoonnummer en voorkeur voor een avond in de week.

  Bij voldoende aanmeldingen hopen we snel een datum vast te leggen om te starten.

  Ook zullen er in november lezingen worden gegeven, waar autisme en het jonge kind centraal staan.

 • NVA-AAN TAFEL MET - JoureSinds januari 2023 is de ontmoetingsgroep voor mensen met autisme op een andere manier doorgegaan. Aan tafel met… is het nieuwe concept. Lees meer

  Koken voor jezelf en eten in je eentje is vaak niet leuk. Maar wat als iemand kookt en jij zo kan aanschuiven….. dan is het veel leuker en gesprekstof is er te over.

  Een keer per maand spreken we af om zo bij elkaar te komen om gezamenlijk te eten. Daar het in huiselijke sfeer plaatsvindt en de tafelgrootte bepalend is, kunnen er per keer 6 mensen deelnemen.

  Heb je belangstelling dan kun je contact opnemen via de mail nva.friesland@kpnmail.nl

   

 • NVA-partnercontactgroep DrachtenBij genoeg aanmeldingen begint in september 2024 weer een gespreksgroep voor mannen en vrouwen met een partner met autisme.Lees meer

  Praten over autisme in de relatie. Door herkenning en erkenning meer ruimte en handvatten te krijgen. Er wordt een stukje educatie gegeven, maar de groep heeft geen therapeutische inslag. De groep is informeel maar wel vertrouwelijk.

  Bijeenkomsten 8x een donderdagavond van 19.30-21.30 uur.

  De eerste 2 keer wordt een bijdrage van 5 euro gevraagd. Daarna wordt lidmaatschap van de NVA verwacht.

  Voor informatie of aanmelden kun je mailen naar: partnergroepnva1@gmail.com

Sluiten
Word nu lid!