Home NVA regionaal NVA Friesland Lotgenotencontact Friesland Gespreksgroepen Friesland

Gespreksgroepen Friesland

Samen staan we sterk

Voor mensen met autisme

Voor volwassenen met autisme met een normale tot hoge intelligentie organiseert de NVA gespreksgroepen onder leiding van een gespreksleider. De gespreksleiders zijn betrokken en getrainde NVA vrijwilligers met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en de gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme. De groepen zijn informeel en hebben geen therapeutisch doel. Hieronder tref je het aanbod van Friesland.

Voor partners van mensen met autisme

In deze gespreksgroepen komen mensen bij elkaar die een partner hebben met (een vermoeden van) autisme. Het doel van de bijeenkomsten is vooral het isolement te doorbreken waarin deze partners zich vaak bevinden, en ook om steun bij elkaar te vinden. Als je te maken hebt met autisme in de relatie kunnen er allerlei specifieke problemen ontstaan. Gevoelens van eenzaamheid, van rouw om wat er niet is in de relatie, van het zich niet begrepen voelen door de partner en de omgeving, van zich schuldig voelen. Tijdens de bijeenkomsten is er sprake van herkenning en krijgen deelnemers vaak handvatten aangereikt. Hieronder tref je het aanbod van Friesland.

 • NVA ONLINE gespreksgroep – Voor ouders van kinderen met autismeGespreksgroep is VOL - aanmelden kan wel maar dan kom je op een wachtlijst Gespreksgroep voor ouders van kinderen met autisme of het vermoeden hiervan.Lees meer

  Beste ouders, zijn jullie op zoek naar een plek waar je ervaringen kunt delen en in contact kunt komen met gelijkgestemden?

  Het kan soms eenzaam zijn als ouder met autisme. Daarom is het zo fijn om in contact te komen met ervaringsgenoten. Je kunt van elkaar leren en begrip vinden voor situaties waar je anders alleen in zou staan. Het is een veilige omgeving waar je jezelf kunt zijn en waar niets raar is. De groep zal begeleid worden door ervaren vrijwilligers van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Zij hebben ervaring met het begeleiden van groepen en hebben ook zelf ervaring met autisme.

  Bijeenkomsten: In deze groep zullen we met 6 tot 8 deelnemers online samenkomen. De bijeenkomsten zijn eens in de 5 tot 6 weken op de maandagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur. Er is op dit moment nog plek in deze groep!

  Aanmelden/vragen: Heb je vragen of wil je direct aanmelden? Neem dan contact op met de gespreksleiders Wendy en Marco via dit mailadres: oudersvan.nva.online@autisme.nl

  p.s. Deelname is gratis! Om voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten op te kunnen blijven komen zijn wij afhankelijk van onze leden en donaties. Mocht je na 2 proefmomenten definitief willen aansluiten bij de gespreksgroep, dan wordt lidmaatschap bij de NVA of een donatie aan het Autisme Fonds op prijs gesteld.

   

 • Online gespreksgroep voor volwassenen met autismeVoor volwassenen met (vermoeden van) autisme met normale tot hoge intelligentie Lees meer

  Autisme heb je een leven lang. De NVA biedt leden activiteiten om elkaar te ontmoeten: mensen met autisme, hun ouders, partners en kinderen. Mensen aan wie je niet alles hoeft uit te leggen en met wie je kennis en ervaring kunt delen.
  Een gespreksgroep is informeel en heeft geen therapeutisch doel. De groep heeft een eigen gespreksleiding, betrokken vrijwilligers die ervaringsdeskundig zijn. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen zij ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten.

  Aanmelden

  Onze online gespreksgroepen zitten vol op dit moment dus werken we met een wachtlijst. Wil je toch graag wat meer informatie of je opgeven voor de wachtlijst mail dan naar lotgenotencontact@autisme.nl o.v.v. online gespreksgroep

  Vacature

  Heb je zelf interesse om gespreksleider te willen zijn voor een online gespreksgroep kijk dan voor hier voor meer informatie of mail direct je motivatie en CV naar Astrid Palthe via astrid.palthe@autisme.nl

   

 • OPROEP! Koffieavond voor ouders van jonge kinderen met autisme - HeereveenHoe is het om de diagnose autisme te krijgen voor je (jonge) kind. Voel je begrip van de omgeving, of juist niet? Waar loop je tegenaan. Waar moet je heen met al je vragen. Wie vertel je er over en hoe? Of wil je gewoon even je verhaal kwijt. Lees meer

  Hoe is het om de diagnose autisme te krijgen voor je (jonge) kind. Voel je begrip van de omgeving, of juist niet? Waar loop je tegenaan. Waar moet je heen met al je vragen. Wie vertel je er over en hoe? Of wil je gewoon even je verhaal kwijt. Om dit soort vragen te delen, herkenning en steun bij elkaar te vinden, starten we een koffieavond voor ouders van jonge kinderen met autisme.

  De avonden zullen begeleidt worden door Martina Cnossen- de Ruygt en Fonny Krol-Postma. Als locatie voor de eerste avond is gekozen voor: “De Spil” , Schoterplein 49, 8448 RP te Heerenveen

  Geef je op via nva.regio.friesland@gmail.com met als onderwerp: opgave koffieavond ouders van… en vermelding van naam en telefoonnummer en voorkeur voor een avond in de week.

  Bij voldoende aanmeldingen hopen we snel een datum vast te leggen om te starten.

  Ook zullen er in november lezingen worden gegeven, waar autisme en het jonge kind centraal staan.

 • NVA-AAN TAFEL MET - JoureSinds januari 2023 is de ontmoetingsgroep voor mensen met autisme op een andere manier doorgegaan. Aan tafel met… is het nieuwe concept. Lees meer

  Koken voor jezelf en eten in je eentje is vaak niet leuk. Maar wat als iemand kookt en jij zo kan aanschuiven….. dan is het veel leuker en gesprekstof is er te over.

  Een keer per maand spreken we af om zo bij elkaar te komen om gezamenlijk te eten. Daar het in huiselijke sfeer plaatsvindt en de tafelgrootte bepalend is, kunnen er per keer 6 mensen deelnemen.

  Heb je belangstelling dan kun je contact opnemen via de mail nva.friesland@kpnmail.nl

   

 • NVA-partnercontactgroep DrachtenHet is fijn andere partners van mensen met (vermoedelijk) autisme te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen in een veilige omgeving. Bijeenkomsten: 1 keer in de 6 weken op donderdagavond van 19.30 – 21.30 uur.Lees meer

  Het doel van de bijeenkomsten is vooral het contact met lotgenoten, mensen ontmoeten die aan een half woord’ genoeg hebben. Op die manier herkenning en steun bij elkaar vinden om zo het isolement te doorbreken waarin partners zich vaak bevinden.

  De groep heeft een informeel karakter en is bedoeld om in een veilige omgeving ervaringen uit te wisselen, gevoelens te uiten en elkaar te helpen met praktische tips en handvatten. Ben je ook lotgenoot en zou je hier graag eens over mee willen praten dan ben je van harte welkom!

  Opgeven kan via e-mail: partnergroepnva1@gmail.com Je krijgt dan meer informatie.

  Wel graag uiterlijk een week voor de geplande avond opgeven!

  Bijeenkomsten: 1 keer in de 6 weken op donderdagavond van 19.30 – 21.30 uur.

  Op dit moment zit deze groep vol. Aanmelden voor de wachtlijst is mogelijk

Sluiten
Word nu lid!