Home NVA regionaal NVA Friesland Lotgenotencontact Friesland Gespreksgroepen Friesland

Gespreksgroepen Friesland

Samen staan we sterk

Voor mensen met autisme

Voor volwassenen met autisme met een normale tot hoge intelligentie organiseert de NVA gespreksgroepen onder leiding van een gespreksleider. De gespreksleiders zijn betrokken en getrainde NVA vrijwilligers met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en de gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme. De groepen zijn informeel en hebben geen therapeutisch doel. Hieronder tref je het aanbod van Friesland.

Voor partners van mensen met autisme

In deze gespreksgroepen komen mensen bij elkaar die een partner hebben met (een vermoeden van) autisme. Het doel van de bijeenkomsten is vooral het isolement te doorbreken waarin deze partners zich vaak bevinden, en ook om steun bij elkaar te vinden. Als je te maken hebt met autisme in de relatie kunnen er allerlei specifieke problemen ontstaan. Gevoelens van eenzaamheid, van rouw om wat er niet is in de relatie, van het zich niet begrepen voelen door de partner en de omgeving, van zich schuldig voelen. Tijdens de bijeenkomsten is er sprake van herkenning en krijgen deelnemers vaak handvatten aangereikt. Hieronder tref je het aanbod van Friesland.

 • Nieuwe online gespreksgroep voor volwassenen met autisme gaat van startDeelnemers gezocht (volwassenen met (vermoeden van) autisme met normale tot hoge intelligentie)Lees meer

  Autisme heb je een leven lang. De NVA biedt leden activiteiten om elkaar te ontmoeten: mensen met autisme, hun ouders, partners en kinderen. Mensen aan wie je niet alles hoeft uit te leggen en met wie je kennis en ervaring kunt delen.
  Een gespreksgroep is informeel en heeft geen therapeutisch doel. De groep heeft een eigen gespreksleiding, betrokken vrijwilligers die ervaringsdeskundig zijn. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen zij ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten.

  Aanmelden

  We gaan starten met een nieuwe online gespreksgroep voor maximaal 6 mannen/vrouwen met een vorm van autisme (of een sterk vermoeden hiervan) en een normale tot hoge intelligentie. De specifieke dag en tijd zal nader bepaald worden in overleg met de deelnemers. Voor meer informatie of wanneer je direct wilt aanmelden kan je contact opnemen met de gespreksleider Jaswir Raghoe via volwassenenmet.nva.online@autisme.nl

  ‎Deelname is gratis! Om voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten op te kunnen blijven komen zijn wij afhankelijk van onze leden en donaties. Mocht je na 2 proefmomenten definitief willen aansluiten bij de gespreksgroep, dan wordt lidmaatschap bij de NVA of een donatie aan het Autisme Fonds op prijs gesteld.

 • OPROEP! Koffieavond voor ouders van jonge kinderen met autisme - HeereveenHoe is het om de diagnose autisme te krijgen voor je (jonge) kind. Voel je begrip van de omgeving, of juist niet? Waar loop je tegenaan. Waar moet je heen met al je vragen. Wie vertel je er over en hoe? Of wil je gewoon even je verhaal kwijt. Lees meer

  Hoe is het om de diagnose autisme te krijgen voor je (jonge) kind. Voel je begrip van de omgeving, of juist niet? Waar loop je tegenaan. Waar moet je heen met al je vragen. Wie vertel je er over en hoe? Of wil je gewoon even je verhaal kwijt. Om dit soort vragen te delen, herkenning en steun bij elkaar te vinden, starten we een koffieavond voor ouders van jonge kinderen met autisme.

  De avonden zullen begeleidt worden door Martina Cnossen- de Ruygt en Fonny Krol-Postma. Als locatie voor de eerste avond is gekozen voor: “De Spil” , Schoterplein 49, 8448 RP te Heerenveen

  Geef je op via nva.regio.friesland@gmail.com met als onderwerp: opgave koffieavond ouders van… en vermelding van naam en telefoonnummer en voorkeur voor een avond in de week.

  Bij voldoende aanmeldingen hopen we snel een datum vast te leggen om te starten.

  Ook zullen er in november lezingen worden gegeven, waar autisme en het jonge kind centraal staan.

 • NVA-vrouwengespreksgroep - HarlingenGroep is op dit moment niet actief i.v.m. te weinig deelnemers. Mocht je toch interesse hebben voor deze groep stuur dan een mail naar lotgenotencontact@autisme.nl dan wordt je op een wachtlijst gezetLees meer

  Groep is op dit moment niet actief i.v.m. te weinig deelnemers. Mocht je toch interesse hebben voor deze groep stuur dan een mail naar lotgenotencontact@autisme.nl dan wordt je op een wachtlijst gezet.

  Het doel van de bijeenkomst is vooral het contact met lotgenoten, andere vrouwen die aan ‘een half woord genoeg hebben. De groep heeft een informeel karakter en is bedoeld om in een veilige omgeving ervaringen uit te wisselen, gevoelens te uiten en elkaar te helpen met praktische tips.

   

 • NVA-Ontmoetingsavond volwassen met autisme - JoureGroep is op dit moment NIET ACTIEF. In Joure is een ontmoetingsgroep voor mensen met autisme. De groep bestaat uit mannen en vrouwen met (een vermoeden van) autisme en een normale en hoge intelligentie. Deelnemers moeten actief en zelfstandig kunnen deelnemen. Lees meer

  We willen weer starten met het organiseren van ontmoetingsavonden. Deze avonden hebben een ongedwongen karakter. Ontmoeting, uitwisselen van ervaringen en elkaar helpen met praktische tips staan hierbij centraal. Mogelijke invulling van die avond is een film over autisme draaien, een quiz, een spel of praten over een special onderwerp. De ontmoetingsavond wordt in Joure gehouden.

  BIJEENKOMSTEN

  In verband met onvoldoende aanmeldingen zijn er op dit moment geen bijeenkomsten.

  INFORMATIE EN OPGEVEN
  nva.friesland@kpnmail.nl

   

 • NVA-partnercontactgroep DrachtenHet is fijn andere partners van mensen met (vermoedelijk) autisme te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen in een veilige omgeving. Bijeenkomsten: 1 keer in de 6 weken op donderdagavond van 19.30 – 21.30 uur.Lees meer

  Het doel van de bijeenkomsten is vooral het contact met lotgenoten, mensen ontmoeten die aan een half woord’ genoeg hebben. Op die manier herkenning en steun bij elkaar vinden om zo het isolement te doorbreken waarin partners zich vaak bevinden.

  De groep heeft een informeel karakter en is bedoeld om in een veilige omgeving ervaringen uit te wisselen, gevoelens te uiten en elkaar te helpen met praktische tips en handvatten. Ben je ook lotgenoot en zou je hier graag eens over mee willen praten dan ben je van harte welkom!

  Opgeven kan via e-mail: partnergroepnva1@gmail.com Je krijgt dan meer informatie.

  Wel graag uiterlijk een week voor de geplande avond opgeven!

  Bijeenkomsten: 1 keer in de 6 weken op donderdagavond van 19.30 – 21.30 uur.

  De data voor het seizoen 2021/2022 zijn:

  • 27 januari
  • 10 maart
  • 21 april
  • 2 juni

  Op dit moment zit deze groep vol. Aanmelden voor de wachtlijst is mogelijk

Sluiten
Word nu lid!