Home NVA Utrecht Lotgenotencontact Utrecht Ontmoeten Utrecht

Ontmoeten Utrecht

Met gelijkgestemde in een ontspannen setting

Hoe fijn kan het zijn als je niet uit hoeft te leggen wat autisme inhoud. Gelijkgestemde ontmoeten in een ongedwongen omgeving en gewoon even jezelf kunnen zijn. In onze regio worden hiervoor door de NVA Utrecht bijeenkomsten, activiteiten en Auti-doe-dagen georganiseerd. Bezoek voor het actuele informatie onze agenda.

Hieronder tref je verder informatie aan van NVA maar ook van andere organisaties die ook activiteiten en ontmoetingsmogelijkheden organiseren voor mensen met autisme en/of naasten.

 

 • Lotgenotencontactgroep - CulemborgWij zijn een contactgroep voor mensen met (een vorm van) autisme uit Culemborg en omstreken. We komen één keer per maand samen om in informele sfeer samen te praten over ervaringen of om even een spelletje te spelen.Lees meer

  Tijdens de bijeenkomsten is er telkens een ondersteuner van het sociaal wijkteam Culemborg aanwezig. Zij begeleiden de boel en doen gezellig mee.De huidige groep is voornamelijk voor volwassenen. Er is echter ook een jongerengroep in ontwikkeling. Dit gaat in samenwerking tussen het sociaal wijkteam en enkele ouders.

  Wanneer: elke tweede donderdag van de maand van 19:00 tot 21:30 uur
  Kosten: deelname is gratis, je betaalt echter wel voor consumpties
  Waar: het Z-Café in het centrum van Culemborg (Ridderstraat 4, 4101 BK)

  Meer informatie: www.autismecontactculemborg.nl

 • Silencecafé - AmersfoortSilencecafé streeft naar een landelijk dekkend netwerk van Chillcafés, Easydining restaurants en Loungeseats zodat iedereen uit kan. Lees meer

  Silencecafé is een vrijwilligersorganisatie die wil dat iedereen uit kan gaan. Iedereen betekent dus ook prikkelgevoelige mensen of zij die niet houden van herrie.

  Ga jij liever niet uit? Of heb je familie, vrienden, bewoners of klanten die dit niet doen? Dan geven de Chillcafés, Easydining restaurants en Loungeseats net dat zetje om het te proberen.

  Er is nu iedere laatste vrijdag van de maand een Chillcafé in de Rooie Cent in Amersfoort.
  In het Chillcafé staat de muziek uit en is het licht gedimd: elkaar in een relaxte sfeer ontmoeten, kletsen en een drankje doen. In het Chillcafé is iedereen welkom: mensen met of zonder een beperking uit het hele land ontmoeten elkaar.
  • Caféruimte Rooie Cent, Hooglandseweg Zuid 34
  • Vrij binnenlopen tussen 19.30 uur en 22.30 uur

  Meer informatie kijk op de website

 • Autismecafé - IJsselsteinHet Autismecafé is een ontmoetingsplek voor ouders van een kind met autisme. Het ontmoeten van andere ouders van kinderen met autisme is prettig: je ziet dat je niet de enige bent, er is begrip voor je situatie, je kunt ervaringen uitwisselen en van andere mensen tips en ideeën krijgen.Lees meer

  Het Autismecafé is een echt ouderinitiatief: door ouders, voor ouders. Dus iedereen kan nieuwe thema’s en ideeën aandragen. Belangstellenden hoeven zich niet aan te melden. Je kunt er gratis en anoniem heen. Naast ouders zijn ook andere bezoekers welkom, zoals mensen met autisme, familieleden en hulpverleners.

  Locatie: Bibliotheek IJsselstein, Overtoom 7, 3401 DD, IJsselstein
  Meer informatie:  website , facebook of mail naar info@autismecafe-ijsselstein.nl

 • Café Soosjaal - AIC WoerdenJongerensoos Soosjaal is een soos voor jongeren met autisme tussen 14 en 24 jaar die zelfstandig kunnen functioneren.Lees meer

  AIC Woerden krijgt hierbij ondersteuning van Buurtwerk en jongeren helpen met ideeën en bij de organisatie van activiteiten.

  Meer informatie: soosjaal@gmail.com

 • 'As we Meet' ontmoetingsactiviteiten voor volwassenen met autisme - WoerdenAS we Meet wil volwassenen met autisme een plek bieden om elkaar te ontmoeten, te netwerken, ontspannen, en samen activiteiten te ondernemen.Lees meer

  Iedereen vanaf ongeveer 25 jaar met een vorm van autisme is welkom. De ene maand ontmoet de groep elkaar bij Welzijn Woerden, de andere maand gaan de deelnemers met elkaar op pad. Bijvoorbeeld naar een museum of uit eten.

  Aanmelden en informatie: aswemeetwoerden@gmail.com
  Website: www.autismewoerden.nl

 • Extern - Iets DrinkenIets Drinken is dé landelijke netwerkborrel voor normaal tot hoogbegaafde volwassenen met een vorm van autisme. Bijvoorbeeld Asperger, klassiek autisme of PDD-NOS. Het doel is mensen met autisme bij elkaar brengen, gewoon in een café.Lees meer

  De Iets Drinken avond

  • Iets Drinken is één keer per maand
  • Altijd op een woensdagavond
  • Begin om 19:00 uur, einde om 23.00 uur
  • Je mag later komen en eerder weggaan
  • Vooraf aanmelden is niet nodig

  Elke avond is er een activiteit: Iets Doen. Dit is wisselend een pubquiz of spellen. Meedoen aan deze activiteit is niet verplicht. Je mag altijd een eigen spel meenemen. Ook als de activiteit pubquiz is, kan er nog een spel gespeeld worden.

  Op een Iets Drinken avond zijn twee vrijwilligers in oranje polo aanwezig.

  Voor locaties en agenda kijk op: www.ietsdrinken.nl