Home NVA Utrecht Lotgenotencontact Utrecht Gespreksgroepen Utrecht

Gespreksgroepen Utrecht

Voor mensen met autisme

Voor volwassenen met autisme met een normale tot hoge intelligentie organiseert de NVA gespreksgroepen onder leiding van een gespreksleider. De gespreksleiders zijn betrokken en getrainde NVA vrijwilligers met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en de gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme. De groepen zijn informeel en hebben geen therapeutisch doel. Hieronder tref je het aanbod van Utrecht.

Voor partners van mensen met autisme

In deze gespreksgroepen komen mensen bij elkaar die een partner hebben met (een vermoeden van) autisme. Het doel van de bijeenkomsten is vooral het isolement te doorbreken waarin deze partners zich vaak bevinden, en ook om steun bij elkaar te vinden. Als je te maken hebt met autisme in de relatie kunnen er allerlei specifieke problemen ontstaan. Gevoelens van eenzaamheid, van rouw om wat er niet is in de relatie, van het zich niet begrepen voelen door de partner en de omgeving, van zich schuldig voelen. Tijdens de bijeenkomsten is er sprake van herkenning en krijgen deelnemers vaak handvatten aangereikt. Hieronder tref je het aanbod van Utrecht.

 • Wij willen je graag uitnodigen voor onze nieuwe gespreksgroep voor queer autisten! - UtrechtBen jij zoekende in je genderidentiteit en/of expressie? En heb je autisme (kenmerken)? Wij willen je graag uitnodigen voor onze nieuwe gespreksgroep voor queer autisten! Alle aspecten rondom gender zijn welkom in onze volwassenen groep. De focus ligt op de combinatie van hoe ons brein een rol speelt in onze gender speurtocht, voorkeuren, zelfbeeld, en genderexpressie. Lees meer

  Hoe aan te melden? Mail ons voor een kennismakingsgesprek: genderdivers.nva.UT@autisme.nl – De kennismakingsgesprekken zijn met een van de Irissen, en zullen op Utrecht CS plaatsvinden.

  Wanneer: De bijeenkomsten zijn altijd op vrijdagavond om de 5-7 weken. Data voor 2024 zijn vastgesteld op: 10 mei, 21 juni, 9 augustus (als men wil), 13 september, 25 oktober en 13 december.

  Bijeenkomsten: Inloop is om 19.30 uur en de avond duurt ongeveer tot 22.00 uur. Het is in Lunetten bij de Musketon, Hondsrug 17-19. 3524 BP Utrecht.

  Praktisch: We beginnen om 19.45 met de gesprekken. Dus wees alsjeblieft aanwezig rond 19.30 zodat we samen een fijne start van de avond hebben! Koffie, thee en koekjes zijn inbegrepen.

  Kosten: Leden van NVA zijn welkom, en anders willen je na 2x vragen of je een lidmaatschap bij de NVA afsluit!, Dit helpt bij de ondersteuning van alle NVA activiteiten en het betalen van de drankjes. Ook krijg je een interessant tijdschrift elke paar maanden thuisgestuurd.

  Wie zijn wij? IrisH en IrisJ zijn de gespreksleiders en organisatoren van deze avond. IrisH is een blije agender masculine schilder die graag dikke boeken leest. Hen is vooral zoekend binnen genderexpressie omdat sensorisch en medisch haar wensen niet makkelijk te bewerkstelligen zijn. IrisJ is een femme rocker die gek is op bordspellen en dingen maken. Genderwise is ze haar weg aan het bewandelen dmv een transitietraject. Per toeval zijn deze twee iris-sen bij elkaar gebracht binnen de NVA omdat ze beiden een gender gespreksgroep misten in hun leven.

  Belangrijk om te weten: Onze groep is een plek waar je vrijuit kunt praten over jouw ervaringen met gender en autisme. Of je nu op zoek bent naar advies, wilt delen of gewoon wilt luisteren naar anderen, je bent welkom zoals je bent. Wel willen we proberen om niet te diep te verzanden in sociaal maatschappelijke discussies rondom genderzorg of politiek. Ervaringen en gevoelens daarover zijn wel degelijk welkom.

  Lijkt zo’n avond je tof? En kan je veel van de avonden? — Mail ons dan voor een kennismakingsgesprek: genderdivers.nva.UT@autisme.nl  – Vragen zijn ook zeer welkom!

 • OPROEP: start nieuwe groep - 55+ Vrouwen met autisme Bij voldoende belangstelling gaan we van start met een nieuwe groep, De groep kan van start wanneer er 6 tot 8 deelnemers zijnLees meer

  Op dit moment inventariseren wij of er belangstelling is voor een groep voor 55+ vrouwen met autisme. De groep zal zeer waarschijnlijk bijeenkomen op een locatie in De Bilt. De dag van samenkomst zal nog bepaald worden. De tijd zal in de avonduren zijn (ergens tussen 19.00 en 21.30 uur).

  Mocht je geinteresseerd zijn, stuur dan een mail naar lotgenotencontact@autisme.nl o.v.v. 55+ vrouwengroep

  We noteren dan je naam en mailades en zullen contact met je opnemen zodra er voldoende aanmeldingen zijn en de groep van start kan gaan. LET OP: we kunnen dus geen indicatie geven wanneer dit zal zijn.

 • Gespreksgroep voor partners van - Utrecht stadGROEP IS VOL, nieuwe aanmeldingen komen op de wachtlijst. Voor partners van personen met (vermoeden van) autisme met een normale tot hoge intelligentie. Elke laatste dinsdag van de maandLees meer

  In de gespreksgroep ontmoet je mensen die vergelijkbare ervaringen delen. Het is een plek waar begrip en herkenning centraal staan. Het leven als partner van iemand met autisme kan uitdagend zijn. In de gespreksgroep bieden we een luisterend oor, begrip en praktische tips. Je staat er niet alleen voor.

  Praktische informatie:

  Dag, tijd, en locatie: De groep start op 27 februari 2024 en zal daarna elke laatste dinsdag van de maand bijeen komen van 20.00 uur tot 22.00 uur

  Buurtcentrum Hoge Weide
  Laurierweg 104, 3541 RB Utrecht

  Hoe kun je deelnemen? Stuur een e-mail naar onze gespreksleider via partnervan.nva.UT@autisme.nl om je aan te melden of meer informatie te ontvangen. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in onze gespreksgroep!

  Deelname is gratis. Om voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten op te kunnen blijven komen, zijn wij afhankelijk van onze leden en donaties. Mocht je na 2 proefmomenten definitief willen aansluiten bij de gespreksgroep, wordt lidmaatschap bij de NVA of een donatie aan het Autisme Fonds erg op prijs gesteld. Voor minima is het lidmaatschap gereduceerd. Voor meer informatie over lidmaatschap kijk hier. Voor meer informatie over doneren kijk hier.

 • NIEUW - Online groep voor Jongvolwassenen met Autisme (18 t/m 31 jr)Hey daar! Ben jij tussen de 18 en 31 jaar oud en op zoek naar een gezellige en ondersteunende plek om te kletsen over jouw ervaringen, uitdagingen en successen als jongvolwassene met (vermoeden van) autisme? Lees meer

  Dan nodigen we jou van harte uit om mee te doen met onze gloednieuwe online groep, georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA).

  Wat je moet weten over de onlinegroep:

  • Wanneer: Een keer per maand
  • Tijd: 19.30 uur tot 21.00 uur
  • Leiderschap: Twee ervaringsdeskundige gespreksleiders
  • Groepsgrootte: Maximaal 8 deelnemers

  Kosten: De eerste twee sessies zijn gratis! Daarna vragen we een lidmaatschap bij de NVA, wat helpt bij de ondersteuning van onze activiteiten. Als alternatief kun je ook overwegen om een donatie te doen aan het Autisme Fonds.

  Hoe kun je meedoen: Aanmelden of meer info krijgen is super simpel. Stuur gewoon een e-mail naar Jongvolwassenen.NVAonline@autisme.nl . We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen in onze groep waar begrip, herkenning en ondersteuning centraal staan.

  Belangrijk om te weten: Onze groep is een plek waar je vrijuit kunt praten over jouw ervaringen met autisme. Of je nu op zoek bent naar advies, wilt delen of gewoon wilt luisteren naar anderen, je bent welkom zoals je bent.

  Samen gaan we een community vormen waar begrip en acceptatie centraal staan. We hopen dat deze groep een waardevolle aanvulling zal zijn op jouw leven als jongvolwassene met autisme.

  Voor vragen of meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen via de eerder genoemde e-mail.

 • Nieuw! Online gespreksgroep voor vrouwen met autismeWil je je verbinden met gelijkgestemde vrouwen, ervaringen delen en steun vinden in een veilige en begripvolle omgeving? Dan is onze online gespreksgroep perfect voor jou!Lees meer

  Geleid door twee ervaringsdeskundige begeleiders, bieden wij een intieme setting waarin jouw stem wordt gehoord en begrepen. Samen delen we inzichten en bieden we elkaar ondersteuning.

  De dag en tijd van de bijeenkomsten worden in overleg met de deelnemers vastgesteld, zodat het perfect past in jouw schema. Met slechts 6 plekken beschikbaar, zorgen we voor een persoonlijke ervaring waarbij elke stem gehoord wordt.

  Meld je nu aan door te mailen naar vrouwenmet.nva.online@autisme.nl en maak deel uit van een ondersteunende gemeenschap. We kijken ernaar uit je te verwelkomen!

   

  Wat je nog meer moet weten: De eerste twee sessies zijn gratis! Daarna vragen we een lidmaatschap bij de NVA, wat helpt bij de ondersteuning van onze activiteiten. Als alternatief kun je ook overwegen om een donatie te doen aan het Autisme Fonds.

   

 • Gespreksgroep voor partners van - AmersfoortGespreksgroep voor partners van personen met (vermoeden van) autisme met een normale tot hoge intelligentie.Lees meer

  Het doel van de bijeenkomsten is vooral het contact met andere ‘partner van’ lotgenoten, mensen ontmoeten die aan een half woord’ genoeg hebben. Op die manier herkenning en steun bij elkaar vinden. De groep heeft een informeel karakter en is bedoeld om in een veilige omgeving ervaringen uit te wisselen, gevoelens te uiten en elkaar te helpen met praktische tips en handvatten.

  De groep komt elke maand bij elkaar op de woensdagavond in de Neng in Hoogland

  Meer informatie of aanmelden kan via AIC Amersfoort: aic_amersfoort@live.nl

 • NVA ONLINE gespreksgroep – Voor ouders van kinderen met autisme - open inschrijving voorjaar 2024Gespreksgroep voor ouders van kinderen met autisme of het vermoeden hiervan. De groep rouleert in bijeenkomsten voor ouders van kinderen in de leeftijd 0 - 12 jaar, van 12 tot 18 jaar, 18 jaar en ouderLees meer

  Beste ouders, zijn jullie op zoek naar een plek waar je ervaringen kunt delen en in contact kunt komen met gelijkgestemden?

  Het kan soms eenzaam zijn als ouder met autisme. Daarom is het zo fijn om in contact te komen met ervaringsgenoten. Je kunt van elkaar leren en begrip vinden voor situaties waar je anders alleen in zou staan. Het is een veilige omgeving waar je jezelf kunt zijn en waar niets raar is. De groep zal begeleid worden door ervaren vrijwilligers van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Zij hebben ervaring met het begeleiden van groepen en hebben ook zelf ervaring met autisme. Per bijeenkomsten kunnen maximaal 8 deelnemers deelnemen.

  De groepen komen bijeen op de maandagavond van 20.00 tot 21.30 uur.

  Bijeenkomsten leeftijdsgroep 0 – 12 jaar: 3 juni (uiterlijk opgeven per 30 mei), thema: Zelfstandig leven, hoe ondersteun ik dat?

  Bijeenkomsten leeftijdsgroep 12 – 18 jaar:  8 juli (uiterlijk opgeven per 4 juli), thema: vakantie

  Bijeenkomsten leeftijdsgroep 18 jaar en ouder: 6 mei (uiterlijk opgeven per 2 mei): thema wonen

   

  Aanmelden/vragen: Heb je vragen of wil je direct aanmelden? Neem dan contact op met de gespreksleiders via dit mailadres: oudersvan.nva.online@autisme.nl

  p.s. Deelname is gratis! Om voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten op te kunnen blijven komen zijn wij afhankelijk van onze leden en donaties, daarom wordt lidmaatschap bij de NVA of een donatie aan het Autisme Fonds op prijs gesteld.

 • Online gespreksgroep voor volwassenen met autismeVoor volwassenen met (vermoeden van) autisme met normale tot hoge intelligentie - GROEP IS VOL - JE KUNT JE OPGEVEN VOOR DE WACHTLIJSTLees meer

  Autisme heb je een leven lang. De NVA biedt leden activiteiten om elkaar te ontmoeten: mensen met autisme, hun ouders, partners en kinderen. Mensen aan wie je niet alles hoeft uit te leggen en met wie je kennis en ervaring kunt delen.
  Een gespreksgroep is informeel en heeft geen therapeutisch doel. De groep heeft een eigen gespreksleiding, betrokken vrijwilligers die ervaringsdeskundig zijn. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen zij ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten.

  Aanmelden

  De gespreksgroepen zitten vol op dit moment dus werken we met een wachtlijst. Wil je toch graag wat meer informatie of je opgeven voor de wachtlijst mail dan naar lotgenotencontact@autisme.nl

  Vacature

  Heb je zelf interesse om gespreksleider te willen zijn voor een online gespreksgroep kijk dan voor hier voor meer informatie of mail direct je motivatie en CV naar Astrid Palthe via astrid.palthe@autisme.nl

   

 • NVA gespreksgroep - volwassenen met autisme - Stad UtrechtGROEP IS VOL - WACHTLIJST Gespreksgroep voor volwassenen met een vorm van autisme (of een sterk vermoeden hiervan) en een normale tot hoge intelligentieLees meer

  Het doel van de gespreksgroepen is om personen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme.

  De gespreksgroep heeft een eigen gespreksleiding bestaande uit 2 gespreksleiders: Ron en Charlotte. Dit zijn betrokken vrijwilligers die kennis van autisme hebben. De groep heeft een informeel karakter en heeft geen therapeutisch doel. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten.

  Bijeenkomsten: de groep komt van 19.30 uur tot 21.30 uur samen in de groepsruimte van de Musketon, Hondsrug 17-19. 3524 BP Utrecht. Voor meer informatie of aanmelden kan je contact opnemen met de gespreksleiders via:  volwassenenmet.nva.UT@autisme.nl

  Deelname is gratis! Om voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten op te kunnen blijven komen zijn wij afhankelijk van onze leden en donaties. Mocht je na 2 proefmomenten definitief willen aansluiten bij de gespreksgroep, dan wordt lidmaatschap bij de NVA of een donatie aan het Autisme Fonds op prijs gesteld.

 • NVA gespreksgroep voor vrouwen met autisme - stad Utrecht DE GROEP IS VOL. Nieuwe aanmeldingen komen op een wachtlijst. Gespreksgroep voor vrouwen met een vorm van autisme (of een sterk vermoeden hiervan) en een normale tot hoge intelligentieLees meer

  Het doel van de gespreksgroepen is om personen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme.

  De gespreksgroep heeft een eigen gespreksleiding bestaande uit 2 gespreksleiders. Dit zijn betrokken vrijwilligers die kennis van autisme hebben. De groep heeft een informeel karakter en heeft geen therapeutisch doel. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten.

  Bijeenkomsten: om de 4 weken, op dit moment op de maandagavond vanaf 19.30 uur in Utrecht.
  Voor meer informatie of aanmelden kan je contact opnemen met de gespreksleiders via:  wendylotgenotennva@gmail.com

  Deelname is gratis! Om voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten op te kunnen blijven komen zijn wij afhankelijk van onze leden en donaties. Mocht je na 2 proefmomenten definitief willen aansluiten bij de gespreksgroep, dan wordt lidmaatschap bij de NVA of een donatie aan het Autisme Fonds op prijs gesteld.

 • NVA Gesprekspartner voor ex-partners van Soms heb je als ex-partner van behoefte om even met iemand te praten. Nynke van der Veen staat voor je klaar.Lees meer

  Onze vrijwilligster Nynke van der Veen heeft jarenlange ervaring als gespreksleider specifiek voor gespreksgroepen voor ex-partners van mannen/vrouwen met een vorm van autisme (of een sterk vermoeden hiervan) en een normale tot hoge intelligentie. Heb je behoefte om eens te praten en hoeft dit niet per se in een groep dan staat Nynke voor je klaar. Je kunt haar telefonisch bereiken op 06-21806680

 • NVA gespreksgroepen - vrouwen met autisme - De Bilt Gespreksgroepen voor vrouwen met een vorm van autisme (of een sterk vermoeden hiervan) en een normale tot hoge intelligentie. De groep is weer VOL - er is een wachtlijstLees meer

  Het doel van de gespreksgroepen is om vrouwen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme.

  De gespreksgroep heeft een eigen gespreksleiding bestaande uit 1 gespreksleiders. Dit is een betrokken vrijwilliger die kennis van autisme heeft. De groep heeft een informeel karakter en heeft geen therapeutisch doel. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten.

  Mocht je na 2 proefmomenten definitief willen aansluiten dan is een NVA-lidmaatschap verplicht.

  Bijeenkomsten: iedere eerste maandag van de maand, ’s avonds
  Aanmelden of informatie: lotgenotencontact@autisme.nl

 • NVA gespreksgroepen - volwassenen met autisme - De Bilt - GROEP IS VOL - ER IS EEN WACHTLIJSTGemengde gespreksgroep voor volwassenen met een vorm van autisme (of een sterk vermoeden hiervan) en een normale tot hoge intelligentieLees meer

  Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme.

  De gespreksgroep heeft een eigen gespreksleiding bestaande uit 2 gespreksleiders. Dit zijn betrokken vrijwilligers die kennis van autisme hebben. De groep heeft een informeel karakter en heeft geen therapeutisch doel. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten.

  Bijeenkomsten: iedere eerste maandag van de maand, ’s avonds
  Aanmelden of informatie: lotgenotencontact@autisme.nl

  Deelname is gratis. Mocht je na 2 proefmomenten definitief willen aansluiten dan is een NVA-lidmaatschap verplicht.

 • NVA gespreksgroep voor echtparen - UtrechtNieuwe gespreksgroep voor echtparen waarvan een van de partners een vorm van autisme (of een sterk vermoeden hiervan) en een normale tot hoge intelligentie heeft. Let Op: op dit moment is er een wachtlijst voor deze groepLees meer

  Een gespreksgroep is informeel en heeft geen therapeutisch doel. De groep heeft een eigen gespreksleiding, betrokken vrijwilligers die ervaringsdeskundig zijn. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen zij ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten.

  Alle deelnemers willen in principe verder met hun partner, want ze houden van hem/haar. Maar hoe doen we dat en redden we dat wel? Want er gebeurt zo vaak iets dat we niet begrijpen. Herkenning en erkenning is daarom de rode draad in een groep.

  Je kunt je nu opgeven voor de nieuwe gespreksgroep in:

  Stad Utrecht
  De groep zal bestaan uit maximaal 5 echtparen, inclusief gespreksleiding, waarvan 1 partner een vorm van autisme (of een sterk vermoeden hiervan) en een normale tot hoge intelligentie heeft.

  De groep zal een jaar lang eens per twee weken op dinsdagavond bijeenkomen bij de gespreksleiding thuis van 19:30 tot 21:30 uur.

  Iedereen kan meedoen. Wel vragen we je om lid van de NVA te worden nadat je na twee keer meedraaien gebruik wil blijven maken van de gespreksgroep. Voordelen van een lidmaatschap bij de NVA kan je nalezen op onze website: https://www.autisme.nl/lidmaatschap/ledenvoordeel/

  Voor meer informatie of wanneer je direct wilt aanmelden kan je contact opnemen met de gespreksleiders Petra en Huub via Echtpaar.nva.UT@autisme.nl

 • NVA-gespreksgroep voor ouders van pubers/jongvolwassenen - OdijkDeze groep zit op moment vol.Lees meer

  De gespreksgroep heeft een eigen gespreksleiding, bestaande uit 2 gespreksleiders. Dit zijn betrokken vrijwilligers die kennis van autisme hebben. De groepen hebben een informeel karakter. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten.

  Bijeenkomsten: 4 keer per jaar op een zaterdagochtend.
  Locatie: H. van Hoornelaan 7, 3984 PL Odijk. C
  Meer informatie: Lyda Blom, Mobielnummer: 06-20267678.

  Deelname is gratis. Mocht je na 2 proefmomenten definitief willen aansluiten dan is een NVA-lidmaatschap verplicht.

 • NVA-gespreksgroep voor volwassenen met - AmersfoortVoor volwassenen met autisme met een normale tot hoge intelligentie gaat in het najaar een nieuwe gespreksgroep starten in Amersfoort. Lees meer

  Het doel van de gespreksgroep is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme.

  De gespreksgroep heeft een eigen gespreksleider. Dit is een betrokken vrijwilliger die kennis van autisme heeft. De groep heeft een informeel karakter en heeft geen therapeutisch doel.

  De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten.

  Bijeenkomsten zijn maandelijks op een nog vast te stellen avond. Deelname is gratis. Mocht je na 2 proefmomenten definitief willen aansluiten dan is een NVA-lidmaatschap verplicht.

  Voor informatie of aanmelden mailen naar: aic_amersfoort@live.nl

 • Bijeenkomsten voor ouders van een kind met autisme (of een vermoeden van) - WoerdenOuders van een kind met autisme (of een vermoeden van) vinden (h)erkenning in de verhalen en het is vaak fijn om even je hart te luchten.Lees meer
  Tijdens de bijeenkomsten wisselen we ervaringen, tips en tricks met elkaar uit of richten we ons op een specifiek onderwerp.
  Bekijk voor actuele data onze agenda
  Locatie: basisschool De Molenwiek,. Stromenlaan 145 te Woerden
Sluiten
Word nu lid!