Home Activiteiten Regio Welkom op de regiopagina van NVA Gelderland Lotgenotencontact Gelderland

Lotgenotencontact Gelderland

Wende – ontmoetingscafé – in Gigant

Wende is een gezellig ontmoetingscafé voor en door mensen met een vorm van autisme. Het doel van Wende is om mensen met een vorm van autisme samen te brengen en een gezellige avond te hebben. Leuke dingen doen en delen, nieuwe mensen ontmoeten en sociale contacten opbouwen in een prettige en rustige omgeving.

Elke tweede maandagavond en vierde dinsdagavond van de maand ben jij van harte welkom. We hebben geen vast programma, het gaat om de ontmoeting. Wende begint om 19.00 uur en eindigt om 22.00 uur.
Als jij later wilt komen, prima! Consumpties zijn voor eigen rekening.

Download voor alle komende data de Wende flyer 2019 >>

Wandel mee met WandelFit

WandelFit is een wandelgroep voor mensen met een beperking (autisme, ADHD, licht verstandelijk beperkt). Elbert van Mourik van wandel- en beweegschool 4FunFit daagt de de wandelaars uit om te werken aan verbetering van hun conditie, spierkracht en houding. Tijdens het wandelen staan plezier en gezelligheid centraal. WandelFit bied een veilige omgeving waarin zij samen met anderen op een prettige en ontspannen manier kunnen sporten. Meer informatie kun je opvragen bij Gonny de Weerd: g.deweerd@deklupapeldoorn.nl of via 055-5218613.

Wanneer: Woensdagavond 18:30 – 19.30 uur
Kosten: €2,- per keer
Locatie: vanaf sporthal Matenpark (Heemradenlaan 130, Apeldoorn)
Elke week word er een andere route gelopen, onderweg worden er oefeningen gedaan.

Jongeren ontmoetingscafé

Heb jij wat meer moeite met aansluiting vinden bij activiteiten voor jongeren, dan is het Jongeren Ontmoetingscafé wat voor jou! Een avond om elkaar te ontmoeten en aan leuke activiteiten mee te doen.
Het jongeren ontmoetingscafé is voor mensen tussen de 15 en 30 jaar en wordt twee keer per maand op vrijdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur georganiseerd in de Mariastraat 52 in Apeldoorn. Je kunt je opgeven via doreen.reijnders@de-passerel.nl of 06-24324310.

Autisme-Café Apeldoorn

Iedere derde woensdag van de maand, van 19.00 tot 22.00 uur, organiseren we bij Klein Berlijn in Apeldoorn een gezellige avond voor gelijkgestemden; voor en door mensen met autisme. Aanmelden is niet nodig en deelname kost 1 euro per persoon, i.v.m. het organiseren van activiteiten. Vragen? Neem dan contact op via: geert.verhoef@gmail.com

Meer info in deze flyer

Auti-café in Wageningen

Stichting IBASS organiseert maandelijks een Auti-café voor (jong)volwassenen tussen de 18-35 jaar met een vorm van autisme. Alle normaal- en hoogbegaafde mensen met een diagnose ASS uit Wageningen en omgeving zijn van harte welkom.Het Auti-café vindt iedere 2e dinsdag van de maand plaats in het Stadsatelier Ons Huis, Harnjesweg 84 in Wageningen (www.stadsatelier-onshuis.nl). Van 19.45 uur tot 20.00 uur is er inloop en om 20.00 uur beginnen we met een korte kennismaking. Daarna is er gelegenheid om een spel te doen. Het café sluit om 22.00 uur.Het uitgangspunt van het café is dat mensen elkaar op een ontspannen manier kunnen ontmoeten: kletsen en wat drinken met elkaar, een spel doen of een film kijken. Je kan zelf een spel meenemen maar dat hoeft niet. Als je ideeën hebt voor een film, een spel of een andere activiteit dan horen we het graag. De bedoeling is een café voor en mét mensen met ASS. De toegang is gratis. Tegen een laag tarief zijn er drankjes verkrijgbaar. Zorg dat je klein geld bij je hebt om een drankje te kunnen kopen.Je kan je van tevoren aanmelden door je naam en leeftijd door te geven bij een van de contactpersonen. Aanmelden is niet verplicht en je kan dus ook gewoon binnen komen lopen.Heb je van tevoren nog vragen, neem dan contact op met: Paulien (paulien@ibass.nl) of Wendy (wendy.mooren@ibass.nl).

Gespreksgroepen voor volwassenen met autisme en een normale tot hoge intelligentie in Nijmegen

Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme. De groepen zijn informeel en hebben  geen therapeutisch doel. De gespreksgroepen hebben een eigen gespreksleiding. Dit zijn betrokken vrijwilligers die kennis van autisme hebben. De groepen hebben een informeel karakter. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. De bijeenkomsten zijn 1x per maand op een vaste avond.

Voor informatie of deelname kunt u mailen met: nva.lotgenoten.gelderland@gmail.com

Lotgenotencontact regio Culemborg

Voor mensen met (een vorm van) autisme uit Culemborg en omstreken is er een contactgroep. We komen één keer per maand samen om in informele sfeer samen te praten over ervaringen of om even een spelletje te spelen. Tijdens de bijeenkomsten is er telkens een ondersteuner van het sociaal wijkteam Culemborg aanwezig. Zij begeleiden de boel en doen gezellig mee.

De huidige groep is voornamelijk voor volwassenen. Er is echter ook een jongerengroep in ontwikkeling. Dit gaat in samenwerking tussen het sociaal wijkteam en enkele ouders.

Wanneer: elke tweede donderdag van de maand van 19:00 tot 21:30 uur
Kosten: deelname is gratis, je betaalt echter wel voor consumpties
Waar: het Z-Café in het centrum van Culemborg (Ridderstraat 4, 4101 BK)

Voor alle details en de actuele planning, zie: https://www.autismecontactculemborg.nl/.

AutiPartnerCafé

Het AutiPartnerCafé in Arnhem is bedoeld voor stellen waarvan de één een autistische brein heeft en de ander een neurotypisch brein. Doel is om naast contact ook kennis te nemen van elkaars breinen en te horen hoe anderen met bepaalde situaties omgaan.

Elke tweede donderdagavond van de maand tussen 19.30 en 22.00 uur.

Vooraf aanmelden op info@autipartnercafe.nl

Thema’s kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • vakanties
  • sociale aangelegenheden
  • aanmelden thema’s tot twee weken voor datum

Onderwerpen voor “Het gesprek” kunnen twee weken voor datum ingeleverd worden.

Kosten: € 7,50 per stel (toegang en consumpties)

Meer informatie op www.autipartnercafe.nl

Autismecafé De Liemers

Volwassenen vanaf 25 jaar met autisme die normaal tot hoog functionerend zijn, hebben hier de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Zowel Maya als Heleen hebben de ervaring dat er juist voor deze doelgroep te weinig mogelijkheden zijn om elkaar te ontmoeten.

Inloop vanaf 19.30 uur en het themagesprek is van 20.00 uur tot 21.00 uur, daarna is er tot 21.30 uur gelegenheid om na te praten.

Inloop: iedere eerste vrijdag van de maand.

Locatie: in het gebouw van Caleidoz, De Hooge Bongert 3 te Zevenaar.

Vooraf aanmelden is niet nodig, de entree is € 3,50 (incl. 1 kop koffie/thee; overige consumpties voor eigen rekening).

Meer informatie is te vinden op de website: www.autismecafedeliemers.blogspot.nl

Autivrouwencafé

Het Autivrouwencafé wordt elke eerste woensdag van de maand gehouden. Iedere maand zal er een ander thema besproken worden. Om 19.30 uur gaat het café open. Het themagesprek is van 20.00 uur tot 21.00 uur. Tot 21.30 is er gelegenheid om na te praten.

Vooraf aanmelden is niet nodig. De kosten zijn 5 euro per avond. Dat is inclusief consumpties. Meer informatie: www.autivrouwencafe.nl

Het RAS-Café (RondomAutismeSpectrum-Café) in Doetinchem

Het RAS-Café (RondomAutismeSpectrum-Café) staat voor een gezellig samenzijn met als doel nieuwe mensen ontmoeten d.m.v. gesprekken en activiteiten, informatie uitwisselen, problemen bespreken, gezellig een praatje maken of een spelletje doen.

Het RAS-Café bevindt zich elke 2e donderdag van de maand (m.u.v. augustus) in het sfeervolle en rustige kunstcafé van de Gruitpoort, Hofstraat 2, 7001 CD Doetinchem.

Inloop vanaf 19.30 uur, einde 23.00 uur.

Voor mensen met autisme, normaal tot hoogbegaafd, vanaf 16 jaar, natuurlijk mag je iemand meenemen.

Entree is gratis, drankjes voor eigen rekening.

Auti jongerencafé in Ede

Jonge mensen met een vorm van autisme kunnen elkaar vanaf januari 2017 maandelijks ontmoeten in het Auti jongerencafé. Dit café is bedoeld voor normaal- en hoogbegaafde jonge mensen met autisme uit Ede, in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. Het vindt (bijna) elke vierde vrijdag van de maand plaats van 20.00 tot 22.00 uur in buurthuis de Meerpaal, Industrielaan 1 in Ede. De toegang is gratis.

Tijdens deze avonden staat ontmoeting centraal. Een drankje drinken, kletsen, een spel spelen, of een film kijken behoren tot de mogelijkheden. Het Auti jongerencafé is een initiatief van het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland Ede. Naast enthousiaste vrijwilligers (jongeren met autisme) zijn de organisaties ROOZ, IBASS, Malkander, Autitude en MEE Veluwe betrokken voor professionele ondersteuning. Het café wordt mede mogelijk gemaakt door Brooks Instrument.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met MEE Veluwe via ede@meeveluwe.nl. Alle data waarop het Auti jongerencafé actief is, staan vermeld op www.buurthuisdemeerpaalede.nl en www.autismegelderland.nl. Check de data vooraf.

Autismecafé Apeldoorn

Het Autismecafé is een ontmoetingsplek voor ouders van een kind met autisme. Het ontmoeten van andere ouders van kinderen met autisme is prettig: je ziet dat je niet de enige bent, er is begrip voor je situatie, je kunt ervaringen uitwisselen en van andere mensen tips en ideeën krijgen. Het Autismecafé is een echt ouderinitiatief: door ouders, voor ouders. Dus iedereen kan nieuwe thema’s en ideeën aandragen. Belangstellenden hoeven zich niet aan te melden. Je kunt er gratis en anoniem heen. Naast ouders zijn ook andere bezoekers welkom, zoals mensen met autisme, familieleden en hulpverleners.

Contactpersoon
Antje Beumer apeldoorn@autismecafe.nl

Gespreksleider
Hans Etman

Locatie
Foenix Kringloop, Vlijtseweg 136, 7317 AK Apeldoorn.

Facebook