Home Nieuws Win jij dit jaar de HanneMiekeprijs?
1 mei 2023 - Schrijf een afstudeerwerkstuk of -scriptie waarin autisme centraal staatWin jij dit jaar de HanneMiekeprijs?

Het HanneMiekefonds kent in samenwerking met de NVA jaarlijks een prijs toe aan een MBO-, HBO-, of WO- student die een afstudeerwerkstuk of -scriptie heeft geschreven waarin autisme centraal staat. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 500,-, dat door de winnaar vrij te besteden is. Wil jij in aanmerking komen voor deze prijs? Lees dan verder. 

Vorig jaar werd tijdens het NVA Congres de Hannemiekeprijs uitgereikt aan Birsen Basar. Haar scriptie gaat over hoe begeleiders bij een zorgorganisatie ouders van kinderen met autisme kunnen ondersteunen bij het vergroten van hun draagkracht. Meer informatie over de scriptie van Birsen Basar.

Wat is de procedure om in aanmerking te komen voor deze prijs

 • Studenten kunnen hun afstudeerwerkstuk of –scriptie, inclusief beoordeling door hun begeleider, toesturen aan het HanneMiekefonds, p/a Nederlandse Vereniging voor Autisme, Weltevreden 4a, 3731 AL De Bilt.
 • Stuur ook een een digitale versie van het werkstuk en de beoordeling toe onder vermelding van ‘HanneMiekefonds’ naar: info@autisme.nl
 • De sluitingsdatum voor het insturen van werkstukken is 3 juli 2023.
 • Alleen werkstukken of -scripties waarmee studenten in studiejaren 2021-2023 zijn afgestudeerd, komen in aanmerking voor de prijs.
 • Het afstudeerwerkstuk is bij voorkeur geschreven in de Nederlandse taal. Een scriptie in de Engelse taal moet worden voorzien van een uitgebreide Nederlandse samenvatting.
 • De jury beslist binnen 3 maanden na de sluitingsdatum aan wie de prijs wordt toegekend.
 • De prijsuitreiking zal plaatsvinden op 11 november 2023 tijdens het NVA congres.
 • De prijs bestaat uit een oorkonde en een vrij te besteden bedrag van vijfhonderd euro.

Hoe maak je kans om te winnen?

De jury zal haar beslissing baseren op:

 1. Relevantie van het werkstuk-scriptie voor personen met autisme en/of hun omgeving (doel is verbetering van de kwaliteit van het leven – in de brede zin van het woord – voor mensen met autisme van alle leeftijden);
 2. Originaliteit/innovativiteit (voegt het werkstuk daadwerkelijk iets toe; leveren de conclusies nieuwe inzichten op);
 3. Kwaliteit van de studie (opzet, uitvoering, duidelijke conclusies)

Heb je behoefte aan meer informatie? Dan kun je per e-mail contact opnemen met Maria Hibma, maria.hibma@autisme.nl

De HanneMiekeprijs van de NVA is in 2009 in het leven geroepen door Jan Schäffer, ter nagedachtenis aan zijn dochter Hanneke Schäffer en haar grootmoeder Mieke Schäffer-de Gardeijn. Eerder dit jaar is Jan Schäffer overleden. Wij zijn Jan Schäffer zeer erkentelijk voor alles wat hij gedaan heeft voor de NVA.

 

Sluiten
Word nu lid!