Home NVA regionaal NVA Zeeland NVA locaties Zeeland

NVA locaties Zeeland

Informatie in de regio

Een NVA locatie is een regionaal informatie- en documentatiecentrum rond autisme. Deze locaties worden bemenst door ervaringsdeskundige vrijwilligers. die in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken hebben. Zij zetten zich in voor mensen met autisme en hun naasten, en voor iedereen die meer wil weten over autisme, zoals hulpverleners, studenten en mantelzorgers. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold.

De kracht en de eigenheid van een plaatselijke NVA locatie ligt bij:

1) Regionale en lokale informatievoorziening. Mensen met autisme, hun ouders, partners en andere naasten, maar ook hulpverleners, studenten en mantelzorgers vinden steeds meer hun weg naar de NVA voor praktische, op de lokale situatie afgestemde informatie over autisme.

2) Lotgenotencontact. Ouders, partners, familie van en mensen met autisme zelf ontmoeten elkaar bij de NVA en leren daarbij van elkaars ervaringen bij hun aanpak thuis en bij hun zoektocht naar de juiste hulp.

NVA Zeeland is samen gevoegd met de regio NVA Noord-Brabant en wij vormen nu samen de nieuwe regio Noord-Brabant/Zeeland. Het regiobestuur van NVA Noord-Brabant/Zeeland is samen met de huidige vrijwilligers hard aan het werk om de NVA regio Zeeland terug op de kaart te zetten. De eerste activiteiten zijn inmiddels gestart. Bezoek onze agenda voor meer informatie.

Wil je zelf een activiteit organiseren? Heb je folders nodig? Heb je een andere vraag? Neem dan contact op met het bestuur. Dat kan via Els Brommet elsbrommet@nva-nb.nl (voorzitter) of Richard de Witte richarddewitte@nva-b.nl (secretaris)

Sluiten
Word nu lid!