Home NVA regionaal NVA Zeeland NVA locaties Zeeland

NVA locaties Zeeland

Informatie in de regio

Een NVA locatie is een regionaal informatie- en documentatiecentrum rond autisme. Deze locaties worden bemenst door ervaringsdeskundige vrijwilligers. die in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken hebben. Zij zetten zich in voor mensen met autisme en hun naasten, en voor iedereen die meer wil weten over autisme, zoals hulpverleners, studenten en mantelzorgers. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold.

De kracht en de eigenheid van een plaatselijke NVA locatie ligt bij:

1) Regionale en lokale informatievoorziening. Mensen met autisme, hun ouders, partners en andere naasten, maar ook hulpverleners, studenten en mantelzorgers vinden steeds meer hun weg naar de NVA voor praktische, op de lokale situatie afgestemde informatie over autisme.

2) Lotgenotencontact. Ouders, partners, familie van en mensen met autisme zelf ontmoeten elkaar bij de NVA en leren daarbij van elkaars ervaringen bij hun aanpak thuis en bij hun zoektocht naar de juiste hulp.

NVA Zeeland wordt ondersteund door het regiobestuur van Noord-Brabant. Op zit moment zijn er geen actieve NVA locaties in Zeeland.  Is er behoefte aan een NVA locatie bij jou op het eiland? Wil je zelf een activiteit organiseren? Heb je folders nodig? De contactpersoon  voor de provincie Zeeland is Els Brommet en zij is te bereiken via email: elsbrommet@nva-nb.nl

Sluiten
Word nu lid!