Home Agenda
  Abonneer

  Agenda voor 2019

 • donderdag
  26
  september
  Dagcursus autisme in Terneuzen
  26 september 201910:00 - 15:30
  ZeelandBuurthuis De Hoeve (Edvard Grieghof 113) TerneuzenLees meer

  Op 26 september geeft autismedeskundige Frans Coolen de cursus ‘Inzicht in autisme’ in buurthuis De Hoeve. Het is een dagcursus voor iedereen die meer wil begrijpen van autisme.

  Autisme zorgt maar al te vaak voor onbegrip. Of dat nu op school, universiteit, op het werk of in het sociale verkeer is. Meestal is dat geen onwil, maar komt het gewoon omdat we niet weten hoe iemand met autisme denkt en functioneert. Bovendien uit het autisme zich bij iedereen weer anders, ondanks de gemeenschappelijke kenmerken.

  Frans Coolen leert familieleden en professionals daarom te kijken naar de persoon met autisme. Naar de kwetsbaarheden, maar zeker ook de mogelijkheden achter de beperking.

  In de cursus gaat de docent in op wat autisme precies is, apart gedrag en probleemgedrag en waarom dat optreedt. Extra aandacht is er voor de communicatie. De cursus is zinvol voor iedereen die in privéleven of werk te maken heeft met autisme: ouders, partners, docenten en hulpverleners. De kosten zijn laagdrempelig.

  Meer informatie en aanmelden: www.intoautisme.nl.

 • woensdag
  16
  oktober
  Lezing ‘Autisme en Social Talk’ met Anke van Wijk
  16 oktober 201919:4516 september 201922:30
  ZeelandWijkcentrum Pallet (Johan van Reigerberstraat 2) MiddelburgLees meer

  Mensen zonder autisme kunnen moeiteloos zomaar over (n)iets praten. Dat noemen we ‘social talk’. Het is moeilijk als dat niet vanzelf gaat. Tijdens deze thema-avond gaan we in gesprek rond ‘social talk’ en zullen deelnemers ideeën krijgen om een gesprekje wat makkelijker te kunnen voeren.

  Anke van Wijk verzorgt deze avond een introductie rond dit thema. Zij is als autismespecialist/logopedist werkzaam bij Lunet zorg en heeft ruim 25 jaar ervaring in de diagnostiek en behandeling van mensen met autisme en de begeleiding van hun sociale en professionele netwerk. Anke  geeft les over autisme in Nederland en Roemenië, werkt bij Fontys als gastdocent en is bestuurslid van de landelijke beroepsvereniging van autismespecialisten (IBvA).

  Locatie:
  Wijkcentrum Pallet
  Johan van Reigerbergstraat 2
  4336 XA Middelburg

  Tijd:
  Deuren open om: 19:45 uur
  Aanvang 20:00 uur
  Eindtijd: 22:30 uur

  Kosten:
  Leden NVA gratis, Niet-leden €5; te voldoen aan de zaal, pinnen mogelijk (wordt u lid van de NVA aan de zaal, dan krijgt u het entreegeld terug)