Home Nieuws NVA Goes opent haar deuren
5 november 2022 - Eerste vaste locatie in Zeeland!NVA Goes opent haar deuren

Zeeland krijgt voor het eerst een vast Autisme Info Centrum. Maandagavond 7 november startte NVA Goes in wijkcentrum De Spinne met de eerste inloopavond. Er zijn inloopmomenten op elke eerste maandagavond én elke derde vrijdagochtend.

NVA Goes zal starten met het organiseren van kosteloze inloopmomenten waarin iedereen die op enige wijze met autisme te maken heeft, binnen kan lopen voor advies of informatie. De vrijwilligers van NVA Goes hebben allen in hun eigen persoonlijk leven en/of werk met autisme te maken en weten uit eigen ervaring waarover zij spreken.

Jolanda

Zo heeft Jolanda zelf autisme. Ze kreeg de diagnose aan paar jaar geleden en noemt zichzelf sindsdien met trots autist. ‘Tot die tijd werkte ik met kinderen met ASS in het speciaal onderwijs. Mijn kennis van autisme was daarom onderwijsgerelateerd, zo ook mijn netwerk om ervaringen mee te delen’, vertelt Jolanda, die met haar man en 5-jarige zoon in Heinkenszand woont. ‘Na mijn diagnose had ik behoefte aan het uitwisselen van persoonlijke ervaringen, buiten het onderwijs. Dit bleek echter lastig. Er is wel veel kennis, ervaring en herkenning beschikbaar. Maar vooral buiten de provincie!’

‘Samen met Mirella, het regiobestuur en andere vrijwilligers starten we nu een Autisme Info Centrum in Goes. Ik hoop dat dit een ontmoetingsplaats zal zijn voor al die mensen die ook zoeken naar herkenning, ervaring en een plek om zichzelf te kunnen zijn’, besluit Jolanda.

Mirella

Mirella heeft twee kinderen en woont in Kloetinge. Als moeder van een inmiddels tienerzoon met ASS vindt zij dat er naast de reguliere hulptrajecten en instanties nog meer aanbod zou moeten zijn waar je terecht kunt voor advies, uitwisselen van ervaringen of een luisterend oor.
‘Zodoende kwam ik bij de NVA terecht, waar ik naast mijn lidmaatschap nog wat wilde bijdragen. Juist op dat moment werd ik in contact gebracht met collega vrijwilliger Jolanda en zijn we samen met goede ondersteuning van het ervaren vrijwilligersteam Noord-Brabant gestart om twee keer per maand in Goes inloopmomenten te organiseren’, vertelt Mirella.

‘We hopen op versterking met nieuwe vrijwilligers om de activiteiten in Zeeland in de toekomst uit te kunnen breiden en zo meer mensen te kunnen bereiken!’

Wil je ook vrijwilliger worden bij NVA Goes? Stuur ons dan een mailtje!

Inloopmomenten

Elke 1e maandagavond (van 19:30 uur tot 21:00 uur) en elke 3e vrijdag ochtend (09:30 uur tot 11:30 uur) van de maand is het AIC geopend. Wij zijn te vinden in onderstaande locatie:

Wijkhuis de Spinne
Joseph Lunslaan 7
4463 CV Goes

Meer informatie over NVA Goes
Kijk voor meer informatie over NVA Noord-Brabant/Zeeland op www.nva-nb.nl

 

Sluiten
Word nu lid!