Home Nieuws Vrijwilliger Bertien van der Sluis neemt afscheid
19 mei 2022 - Mede-oprichter van de Expertgroep Autisme en een Verstandelijke Beperking Vrijwilliger Bertien van der Sluis neemt afscheid

De expertgroep ‘Autisme en een Verstandelijke Beperking’ heeft onlangs afscheid genomen van Bertien van der Sluis. Bertien is één van de oprichters van de expertgroep, die inmiddels al meer dan 10 jaar bestaat.

De doelgroep mensen met autisme en een verstandelijke beperking werd steeds minder goed zichtbaar binnen het gehele spectrum van de NVA. Dit was voor Bertien de aanleiding om contact op te nemen met het bestuur van de NVA. Dit leidde tot de oprichting van de Expertgroep.

Haar inzet

De afgelopen jaren heeft Bertien zich enorm ingezet voor deze doelgroep. Zo schreef zij mee aan de kwaliteitseisen die de expertgroep heeft opgesteld voor zowel het onderwijs, de zorg en wonen. Ook was zij tijdens de corona crisis één van de schrijvers van een brief aan de koning over het bezoekverbod voor mensen met autisme & verstandelijke beperking, die in een instelling wonen. De Expertgroep heeft in die brief benadrukt hoe schadelijk deze maatregel was en heeft opgeroepen dat het belang van de meest kwetsbare mensen in onze maatschappij bewaakt moet worden. Die boodschap is aangekomen en de absolute bezoekverboden werden vervolgens ingetrokken.

Haar grote droom; een kwaliteitskeurmerk voor instellingen die hulp verlenen aan mensen met autisme en een verstandelijke beperking is helaas nog niet gelukt. Haar idee is zeker wel gehoord en overgenomen door de huidige leden.

Bertien heeft veel betekend voor de NVA en we zijn haar enorm dankbaar voor haar geweldige inzet voor mensen met autisme en een verstandelijke beperking.

Expertgroepen van de NVA

Inmiddels heeft de NVA drie expertgroepen. Een expertgroep voor vrouwen (E.V.A.), een expertgroep voor het onderwijs en de expertgroep voor mensen met autisme en een verstandelijke beperking (ASS&VB).

Wil je meer weten over de Expertgroep Autisme en Verstandelijke Beperking? Dat lees je hier.

Wil jij ook meer betekenen voor autisme in Nederland. Meld je dan aan als vrijwilliger. Kijk hier voor meer informatie.

Sluiten
Word nu lid!