Home Nieuws Tweede Kamer eist meer steun voor leerlingen voortgezet speciaal onderwijs
3 februari 2021 - Meerdere moties aangenomenTweede Kamer eist meer steun voor leerlingen voortgezet speciaal onderwijs

De Tweede Kamer heeft een aantal belangrijke moties aangenomen die de gevolgen van de coronacrisis voor de leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs moeten verzachten. De NVA had hier in een brief aan de Kamerleden op aangedrongen. 

 

Het gaat om de volgende moties :

Motie van Lisa Westerveld (GroenLinks) en Kirsten van den Hul (Partij van de Arbeid). Vso-leerlingen die het in verband met de coronacrisis niet lukt om voor hun achttiende of twintigste hun diploma te halen, krijgen meer tijd om alsnog de opleiding af te maken.

Motie van Paul van Meenen, D66. Volgens deze motie moeten er aangepaste examens komen voor vso-leerlingen. Hierbij moet worden gekeken naar het  ‘afschaffen van mondelinge examens en presentaties en het bieden van extra herkansingen.’

Dit is de organisatie die de belangen behartigt van vso-leerlingen, onder leiding van NVA-ambassadeur Elijah Delsink. Motie van Paul van Meenen, D66.

Dat deze moties zijn aangenomen, wil nog niet zeggen dat ze ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. Minister Slob (ChristenUnie) van Onderwijs zal naar verwachting nog voor het verkiezingsreces op deze moties terugkomen.

Door onze redactie.

Verder lezen: NVA: voorkom nog meer schade bij leerlingen vso

 

 

Sluiten
Word nu lid!