Home NVA regionaal NVA Flevoland NVA locaties Flevoland

NVA locaties Flevoland

Informatie in de regio

Een NVA locatie is een regionaal informatie- en documentatiecentrum rond autisme. Deze locaties worden bemenst door ervaringsdeskundige vrijwilligers. die in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken hebben. Zij zetten zich in voor mensen met autisme en hun naasten, en voor iedereen die meer wil weten over autisme, zoals hulpverleners, studenten en mantelzorgers. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold.

De kracht en de eigenheid van een plaatselijke NVA locatie ligt bij:

1) Regionale en lokale informatievoorziening. Mensen met autisme, hun ouders, partners en andere naasten, maar ook hulpverleners, studenten en mantelzorgers vinden steeds meer hun weg naar de NVA voor praktische, op de lokale situatie afgestemde informatie over autisme.

2) Lotgenotencontact. Ouders, partners, familie van en mensen met autisme zelf ontmoeten elkaar bij de NVA en leren daarbij van elkaars ervaringen bij hun aanpak thuis en bij hun zoektocht naar de juiste hulp.

 • NVA AlmereOp dit moment is er geen NVA-lokatie in Almere. Voor meer informatie. Stuur een berichtje naar: regiocoordinator@autisme.nl Lees meer
 • NVA EmmeloordAdresgegevens en inlooptijden Lees meer

  Adres:
  Bouwerskamp 14
  8301 AG Emmeloord
  Locatie op Google Maps

  Email: nva.emmeloord@autisme.nl
  Facebook

  Inloopmogelijkheden:

  Donderdag 19 januari 2023        10.30 uur tot 12.00 uur
  Dinsdag 14 februari 2023            12.00 uur tot 13.30 uur

  Voor iedereen die vragen heeft over autisme, even wil sparren of gewoon een luisterend oor zoekt.
  Koffie en thee staan klaar.
  Heb je vragen, mail dan naar nva.emmeloord@autisme.nl

   

  Overige activiteiten:
  NVA Emmeloord organiseert regelmatig bijeenkomsten rond een bepaald thema. Bezoek onze agenda voor meer informatie.

 • NVA DrontenStart op 23 augustus 2022. Autisme café adresgegevens en inlooptijden Lees meer

  Adres:
  Servicecentrum in De Meerpaal

  De Rede 80
  8251 EX Dronten

  locatie op Google Maps

   

  Inloopmogelijkheden

  Het NVA Autisme café is open op de dinsdagen in de even weken waarbij we starten op DINSDAG 23 AUGUSTUS 2022. Tijdens schoolvakanties kunnen openingstijden afwijken

  Tijden: van 10:00 tot 11:30 uur

  Je kunt binnenlopen. Het is voor iedereen die informatie wil over autisme, vragen heeft over school, sport, hulpverlening e.d. Maar ook voor mensen die gewoon een kop koffie/thee willen samen met een luisterend oor. De entree is gratis en bij een eerste bezoek de koffie en thee ook. Voor bezoekers die regelmatig komen zal er een kleine bijdrage gevraagd worden voor de koffie/thee.

  Vaste vrijwilligers die op de dinsdagen aanwezig zullen zijn, zijn Astrid Vernooij en Nathalie van Herwaarde. Daarnaast zijn er nog 3 vrijwilligers beschikbaar die, wanneer nodig, zullen bijspringen.

  Heb je vragen mail dan naar: nva.dronten@autisme.nl

   

Sluiten
Word nu lid!