Home Nieuws Medicijnpanel zoekt nieuwe leden
24 mei 2024 - Deel je ervaringen met medicijngebruikMedicijnpanel zoekt nieuwe leden

Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) voert regelmatig onafhankelijk onderzoek uit onder geneesmiddelgebruikers en heeft hiervoor haar eigen Medicijnpanel. Dit panel onderzocht afgelopen jaar bijvoorbeeld de ervaringen van patiënten met het afbouwen van medicijnen. Het IVM wil de stem van de patiënt laten horen aan artsen, apothekers, zorgverzekeraars en overheid. Altijd met het doel om het medicijngebruik in Nederland te verbeteren. 

Het IVM is op zoek naar nieuwe leden voor versterking van het panel. Tussen de 40 en 50% van de mensen met autisme gebruikt medicijnen, niet alleen voor ernstige problemen met prikkelverwerking, maar ook voor bijkomende lichamelijke problemen. Het is belangrijk dat ook ervaringen van mensen met autisme met bijwerkingen van medicijnen worden meegenomen, om deze hopelijk te kunnen verminderen in de toekomst.

Heb je belangstelling om bij te dragen aan onderzoeken met dit Medicijnpanel? Neem dan vrijblijvend contact op met Sophie ter Hark: communicatie@ivm.nl

Meldpunt medicijnen

Daarnaast heeft het IVM een Meldpunt Medicijnen: www.meldpuntmedicijnen.nl. Dit is een website waar medicijngebruikers hun ervaringen met medicijnen kunnen delen. Anderen kunnen deze ervaringen lezen op deze website. Het Meldpunt Medicijnen verzamelt anoniem informatie over de werking, bijwerking, gebruik, verpakking en bijsluiter van medicijnen.

Zo is er snel zicht op problemen bij medicijngebruik. Sommige ervaringen deelt het meldpunt met andere instellingen om zo problemen met medicijngebruik te verbeteren. Patiënten kunnen hun eigen ervaringen hier kwijt, maar ook ervaringen van anderen lezen. Zij geven elkaar tips.

Bijwerkingen melden

De rijksoverheid noemt overigens nog een andere bekende plek om bijwerkingen te melden: www.lareb.nl

 

 

Sluiten
Word nu lid!