Home Nieuws Lintje voor NVA-vrijwilliger Mariëtte Essink
30 april 2024 - NVA zoekt nieuwe coördinator in SteenwijkLintje voor NVA-vrijwilliger Mariëtte Essink

NVA-vrijwilliger Mariëtte Essink was in de veronderstelling dat ze vrijdag voor een drie-generatie foto-shoot naar de Grote Kerk in Steenwijk ging. Verjaardagscadeau van haar dochter. Groot was haar verrassing toen ze van burgemeester Rob Bats een lintje kreeg uitgereikt. Zij is onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mariëtte zette zich ruim 20 jaar in voor de NVA. Als bestuurslid organiseerde ze inloopspreekuren en themabijeenkomsten in Steenwijk en Oldenzaal. Tegenwoordig gaat zij regelmatig met Nico Busger van NVA Vechtdal op pad met de Autisme Ervaringstent. In het bedrijfsleven en op scholen laten zij mensen zonder autisme ervaren hoe het is om autisme te hebben. Daarnaast is zij als collectant actief voor de Nierstichting en de Stichting het Gehandicapte Kind.

Een paar dagen later is Mariëtte er nog steeds beduusd van. ‘Het is heel onwerkelijk. Maar ik ben supertrots!’

Eigenlijk verdienen ál onze vrijwilligers trouwens een lintje! En wij zoeken nog steeds een nieuwe coördinator in Steenwijk!

Sluiten
Word nu lid!