Home Nieuws NVA-Autismeweekvlag wappert in De Bilt
5 april 2024 - En in Roosendaal, Den Haag en OegstgeestNVA-Autismeweekvlag wappert in De Bilt

Op 2 april op Wereld Autisme Dag hebben wethouder Krischan Hagedoorn en Caroline Verkerk, directeur Nederlandse Vereniging voor Autisme, net als vorig jaar, samen de speciale Autismeweek-vlag gehesen in De Bilt. Met deze vlag wil de NVA aandacht vragen voor de Autismeweek, die plaatsvindt van 30 maart tot en met 6 april. In ons land hebben ruim 200.000 mensen autisme.

Met het ophangen van de vlag laat de gemeente De Bilt zien een inclusieve gemeente te zijn en mensen met autisme en hun naasten erkenning te bieden. “De gemeente De Bilt hijst graag jaarlijks deze vlag om aandacht te vragen voor autisme”, reageert wethouder Krischan Hagedoorn.

“Het mooie is dat we daarmee autisme wat zichtbaarder maken. Vaak weten mensen niet wat het is, of kennen ze geen mensen die autisme hebben. Daardoor hebben we het als samenleving niet veel over autisme. Dat is zonde. Als we er een goed gesprek over voeren leren we elkaar beter kennen, zien we in wat autisme inhoudt, leren we over beperkingen maar ook over de mooie kanten van het spectrum.”

“Ik ben dan ook trots dat we in onze gemeente plek kunnen bieden aan de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en dat we vandaag de vlag kunnen hijsen. Het is erg belangrijk dat er goede belangenbehartiging is en een sterk geluid voor mensen met autisme.”

Autisme op de Agenda

Vanuit De Bilt aan de Weltevreden zet de NVA zich in voor een autismevriendelijke maatschappij. In 2024 is de NVA de campagne Autisme op de Agenda gestart. Centraal in deze campagne staat het boek Autisme op de Agenda. Na het hijsen van de vlag overhandigde Caroline Verkerk dit boek aan de wethouder.

Ook in de gemeentes Roosendaal, Den Haag en Oegstgeest is de Autismeweekvlag gehesen.

Autismeweekvlag Oegstgeest

In Oegstgeest hees NVA-collega Renske de Gee de vlag samen met burgemeester Emile Jaensch en wethouder Tim van Tongeren.

 

 

 

 

 

In Roosendaal is de vlag gehesen door wethouder Evelien van der Star. Daarbij waren alle vrijwilligers en NVA-directeur Caroline Verkerk aanwezig.
Autismeweekvlag Roosendaal

Sluiten
Word nu lid!