Home Nieuws Lezing over De Kunst van het Evenwicht
29 februari 2024 - Schrijver en dichter Erik Jan Harmens vertelt hoe hij in evenwicht blijftLezing over De Kunst van het Evenwicht
@Els Zweerink

Schrijver en dichter Erik Jan Harmens geeft op woensdag 3 april een lezing over het thema De Kunst van het Evenwicht. Hij kreeg zijn diagnose pas op zijn vijftigste.

Erik Jan Harmens publiceerde meerdere romans en dichtbundels. In 2017 verscheen Pauwl, een roman over een volwassen man met autisme. Ook publiceerde hij zes dichtbundels. In februari 2023 verscheen De man die blauw werd: intense, kraakheldere poëzie over niet in groepen kunnen verkeren, maar er ook niet door willen worden uitgestoten. Over de diagnose autismespectrumstoornis krijgen op je vijftigste, en hoe dan verder.

Harmens maakte twee podcasts over hoe het is om te leven zonder roes: Onverdoofd en Nuchter. In NRC Handelsblad publiceerde hij een serie essays over zijn autismediagnose.

Programma

19.00 – 19.05 uur Julian Harmens, de zoon van Erik Jan Harmens, draagt een gedicht voor. Julian kreeg zijn diagnose autisme op jonge leeftijd en is ook dichter
19.05 – 19.30 uur lezing Erik Jan Harmens
19.30 – 19.55 uur Interactie over het thema met het publiek
19.55 – 20.00 uur Vader en zoon Harmens dragen gezamenlijk een gedicht voor
20.00 – 21.00 uur Hapje en drankje in het museumcafé van museum Speelklok

Aanmelden

De lezing in museum Speelklok in Utrecht is inmiddels vol.

De lezing is nog wel online te volgen. Ook dit is gratis. Je kunt je hieronder aanmelden voor de online lezing.

AANMELDEN

 

Sluiten
Word nu lid!