Home Nieuws Nieuw: Auti-Doe-Avond in museum Speelklok
18 december 2023 - Bezoek het museum prikkelarm en met korting op 8 maartNieuw: Auti-Doe-Avond in museum Speelklok

Ook in 2024 organiseren we weer een heel aantal Auti-Doe-Dagen. Zo kun je op vrijdag 8 maart van 17.00 tot 21.00 uur met 25% korting naar de Auti-Doe-Avond in museum Speelklok in Utrecht.

Stap in de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten en laat je verrassen door de vrolijke muziek! Al doende en al luisterend leer je meer over de verhalen achter alle instrumenten: van het kleinste speeldoosje tot de grootste dans- en draaiorgels. Je beleeft het in Museum Speelklok: het vrolijkste museum van Nederland.

Speelklok uitleg aan bezoekers

Museumdocenten bieden de bezoeker muzikale demonstraties aan van speeldoosjes, automaten en orgels. Er is een rustige educatieruimte waar je zelf muzikale spellen kunt spelen. Ook is er een hoorspel en kunnen bezoekers een speurtocht doen. In de Muziekfabriek kun je met een pling-plong apparaat je eigen melodietje maken. Verder is er een spannende Escapegame die je met je familie kunt spelen (vanaf 6 jaar).

De muziek gaat niet onverwachts aan, maar áls die aangaat kan het soms (te) hard zijn. Er liggen daarom NVA-oordopjes klaar. Maar als je liever eigen gehoorbescherming draagt, is het verstandig om die mee te nemen.
Er is een rustruimte aanwezig. Je kunt hier alvast bekijken hoe mooi de zalen in het museum eruit zien.
En hier kun je alvast een plattegrond van het museum bekijken.

Kaartjes met korting

Volwassenen betalen voor de Auti-Doe-Avond € 11,65 voor een kaartje. De toegangsprijs voor jongeren (13-17 jr) is dan € 8,60. Voor kinderen (4-12 jr) kost een kaartje € 6.

KOOP HIER JE KAARTJE

Het museumcafé is die avond open voor drankjes, koffie en thee, frietjes en vegetarische kroketten.

Museum Speelklok ligt in het hartje van de binnenstad van Utrecht, op loopafstand van station Utrecht Centraal, aan de Steenweg 6. Kijk voor meer informatie op www.museumspeelklok.nl

Auti-Doe-Dagen worden mede mogelijk gemaakt door het AutismeFonds, Dr. C.J. Vaillantfonds, Cornelia-Stichting, VriendenLoterij en Stichting Zonnige Jeugd.

 

 

Sluiten
Word nu lid!