Home Nieuws Museumnacht-presentatie over neurodivergentie
26 oktober 2023 - NVA-Autismecongresbezoekers krijgen 50% korting op prikkelarme avondMuseumnacht-presentatie over neurodivergentie

Kunstcentrum Mediamatic opent deze maand de tentoonstelling ‘wat denk je Zelf?’ rond het thema neurodivergentie. Een prachtige verzameling kunstwerken over thema’s als stimmen, ocd, prikkelgevoeligheid, verzamelwoede, empathie, voorliefde voor structuur en maskeren. Het merendeel van de makers vanavond identificeert als neurodivergent, inclusief de curator van het geheel. Het zijn uitzonderlijke werken die geestelijke diversiteit op lucide wijze aan de orde stellen.

Met, in alfabetische volgorde: Weimin Zhu, Vera Lelie, Yvonne Dröge Wendel, Thijmen Peters, Simone Hooymans, Silke Riis, Pet van de Luitgaarde, Minjoo Choi, Jemima de Jonge, Jam van der Aa, Ignazy Radke, Gerard van Wolferen en Genevieve Murphy, curator Annelies Wina Doom.

De tentoonstelling is onderdeel van het doorlopende A/artist project bij Mediamatic. Het A/artist project verbindt en presenteert makers met autisme en/of ADHD en richt zich op de positieve kanten van de bijzondere geest.

Speciaal voor bezoekers NVA-AutismeCongres

Kunstcentrum Mediamatic gaat op zaterdag 11 november speciaal open voor gevoelige mensen. Deze prikkelarme openstelling wordt aangevuld met een klein aantal workshops en performances. De avond duurt van 18.00 tot 20.30 uur.

Bezoekers van het NVA-AutismeCongres krijgen 50 procent korting en betalen dus € 6,25 i.p.v. 12,50. Mediamatic is gevestigd aan Dijksgracht 6, 1019BS Amsterdam. Met het openbaar is deze locatie bereikbaar met tram 26, halte Muziekgebouw (1e stop vanaf centraal station).

Meer informatie over deze tentoonstelling Wat denk je Zelf?

 

Sluiten
Word nu lid!