Home Nieuws NAR presenteert onderzoeksresultaten in Eindhoven
24 oktober 2023 - Hoe wonen mensen met autisme?NAR presenteert onderzoeksresultaten in Eindhoven

Welke gemeente is het meest autismevriendelijk? Hoe wonen mensen met autisme het liefst? En hoeveel procent van de mensen met autisme heeft een relatie of een baan? Het Nederlands Autisme Register (NAR) geeft antwoord op dit soort vragen. Je leest er alles over bij NAR in Cijfers (nederlandsautismeregister.nl)

Dit najaar organiseert de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) in samenwerking met het Nederlands Autisme Register (NAR) drie bijeenkomsten om een aantal resultaten van dit onderzoek te presenteren. De eerste twee bijeenkomsten zijn erg positief ontvangen.

De derde en laatste bijeenkomst is op dinsdag 28 november in Eindhoven.
Zaal:  Seats2Meet, Torenallee 24 (Strijp S) 5617 BD Eindhoven

Routebeschrijving – Seats2meet Strijp

Deelname is GRATIS, inclusief koffie/thee, frisdrank, soep en broodjes

Programma

16:30 Ontvangst met koffie/thee
17:00 Gespreksleider heet iedereen welkom en licht het programma toe
17:10 Talkshow met panelleden; interactief gesprek op basis van stellingen en vragen
17:35 Ervaringsdeskundige vertelt; Henk van der Ven; wooninitiatief Best
18:00 Soep met broodjes en rustig muzikaal intermezzo door Elwin Lentze
18:30 Welkom terug in de zaal
18:35 Gespreksleider heet iedereen welkom
18.40 Presentatie resultaten NAR onderzoek Wonen, Vrije Tijd en Welzijn door Anke Scheeren van het NAR
19:20 Ervaringsdeskundige vertelt;
19:45 Talkshow met panelleden; interactief gesprek over de resultaten van het HOME
onderzoek
20:15 Anke Scheeren reflecteert op vragen uit publiek in relatie tot resultaten HOME onderzoek
20:30 Laatste vragenrondje uit publiek
21:00 Einde avond

Sprekers

Henk van de Ven zal meer vertellen over het Wooninitiatief Best. Hij is als ouder betrokken bij de oprichting van deze woonvorm, waar 10 (jong) volwassenen met autisme zo zelfstandig mogelijk wonen in hun eigen appartement met ambulante ondersteuning. Henk zal als ervaringsdeskundige aan het woord komen en vertellen over zijn (en zijn zoon’s) ervaringen met wonen en autisme.

Lia Speekenbrink zal deelnemen aan de talkshow en is secretaris van JOVO in Veldhoven. JOVO is een ouderinitiatief met woningen voor jongeren met autisme. De gemeente Veldhoven heeft onlangs de prijs ontvangen van meest autismevriendelijke gemeente.

Onderzoeker Anke Scheren zal de de actuele resultaten presenteren van het HOME project. In dit project is onderzocht aan de hand van vragenlijsten de leefsituatie, behoeften en obstakels die autistische jongeren en volwassenen ervaren op gebied van wonen en vrije tijd. Hoe groot is het aandeel van mensen dat zelfstandig woont, en welke factoren dragen daaraan bij? Wat zijn redenen voor mensen om te verhuizen? Hoe besteden mensen hun vrije tijd, en wat zorgt voor ontspanning? Er is voldoende ruimte om op verschillende manieren te reageren op de uitkomsten van dit onderzoek.

Tijdens de bijeenkomst worden foto’s gemaakt, die door de NVA gebruikt kunnen worden om over de bijeenkomsten te publiceren.

Sluiten
Word nu lid!