Home Nieuws Nieuwe voorzitter NVA-Expertgroep Vrouwen en Autisme (EVA)
22 september 2023 - Annemiek Koster vertrekt, Ingrid Werink neemt het stokje overNieuwe voorzitter NVA-Expertgroep Vrouwen en Autisme (EVA)

Annemiek Koster vertrekt als voorzitter van de NVA-Expertgroep Vrouwen en Autisme (EVA). Nu EVA al veel bereikt heeft, wil Annemiek zich gaan richten op andere, persoonlijke ambities die beter bij haar levensfase passen. Ingrid Werink neemt het stokje over.

In 2021 stond Annemiek aan de wieg van de NVA-Expertgroep Autisme en Vrouwen. ‘De afgelopen jaren hebben we veel bereikt’, blikt Annemiek terug. ‘Niet alleen een stabiel, bevlogen kernteam van ervaringsdeskundige vrouwen, maar ook publicaties en ons webinar van maart dit jaar. Achter de schermen zijn we ook voortvarend bezig geweest om komende activiteiten alvast in de steigers te zetten. Nu staat EVA voor de keuze hoe haar belangenbehartiging voor vrouwen met (subtiel) autisme verder vorm te gaan geven. Voor mij is dit een goed moment om het stokje over te dragen. Dat was geen gemakkelijke beslissing, ik draag EVA en het kernteam zeker nog een warm hart toe! Ik ben erg blij dat Ingrid uit het kernteam naar voren is gestapt als opvolger. Ik wens Ingrid en EVA heel veel succes in deze nieuwe fase.’

Wel blijft Annemiek actief binnen de autismegemeenschap waar ze haar kennis, ervaring en betrokkenheid bij de subtiele variant van autisme en late diagnose kan inzetten. ‘En voor EVA blijf ik achter de schermen beschikbaar voor begrensde hand- en spandiensten.’

Belangenbehartiging

Ingrid Werink sloot zich begin vorig jaar aan bij EVA. ‘Al die tijd konden we terugvallen op een bevlogen en gepassioneerd voorzitter, wat ons als groep veel heeft gebracht. Het overgenomen stokje voelt bijna alsof ik voor een soort van kindje van Annemiek mag gaan zorgen. Dit zal ik dan ook zorgvuldig gaan doen’, reageert Ingrid.

Ingrid werkt als ambulant begeleider voor mensen met autisme en zet zich al langere tijd in als vrijwilliger bij de NVA. Eerst als gespreksleidster voor lotgenotengroepen en nu – naast EVA – met het opstarten van activiteiten in de regio NVA-Vechtdal. ‘Ik ben moeder van drie zonen, waarvan één de diagnose autisme kreeg. Ik had sterk het idee dat de situaties waar ik tegenaan liep ook vanuit dat perspectief te verklaren waren’, vertelt Ingrid. ‘Het heeft nog 4 jaren geduurd –ik was ondertussen 34 jaar- voordat dit bevestigd werd met een diagnose. Als nieuwe voorzitter wil ik graag mijn energie inzetten om met elkaar als EVA te kunnen staan voor de belangen van onze doelgroep: vrouwen met autisme en daarnaast iedereen met een subtiele vorm van autisme.’

Wil je nog iets meer over EVA weten, kijk dan bij: NVA – Expertgroep Autisme en Vrouwen

 

Sluiten
Word nu lid!