Home Nieuws NAR presenteert onderzoeksresultaten tijdens bijeenkomsten
1 september 2023 - Hoe wonen mensen met autisme?NAR presenteert onderzoeksresultaten tijdens bijeenkomsten

Welke gemeente is het meest autismevriendelijk? Hoe wonen mensen met autisme het liefst? En hoeveel procent van de mensen met autisme heeft een relatie of een baan? Het Nederlands Autisme Register (NAR) geeft antwoord op dit soort vragen. Je leest er alles over bij NAR in Cijfers (nederlandsautismeregister.nl)

Anke Scheeren, onderzoeker bij de VU in Amsterdam, presenteert een aantal resultaten van het onderzoek naar de woon-, werk- en vrijetijdservaringen van mensen met autisme. Zij zal daarbij ook ingaan op de situatie in de regio rond de locatie van de bijeenkomst.
Er is ruimte om op verschillende manieren te reageren op de uitkomsten van het onderzoek. Daarnaast is er een panelgesprek met (ervarings)deskundigen over de resultaten van het onderzoek, en kun je hen vragen stellen. Ook is er bij elke bijeenkomst een interessante spreker!

Dit najaar zijn er drie bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 5 oktober in De Vioolkist aan de s-Gravelandseweg 50 in Hilversum.
Er volgen nog bijeenkomsten in Zwolle (20 november) en Eindhoven (28 november). Meer informatie daarover volgt later.

De bijeenkomst bestaat uit 3 delen:

16.00 – 18.00 uur    met name gericht op professionals, beleidsmakers, etc.

18.00 – 19.00 uur    soep en broodjes, met muzikaal intermezzo

19.00 – 21.00 uur    met name gericht op mensen met autisme en hun naasten, met hierin onder meer:

  • Presentatie van het onderzoek door Anke Scheeren
  • Reageren op vragen via Mentimeter; met je smartphone kun je digitaal en anoniem reageren
  • Interactief in gesprek met (ervarings)deskundigen
  • Interessante spreker over het thema autisme en wonen

Er is voldoende ruimte in het programma voor korte pauzes, en er is een aparte ruimte om even apart te gaan zitten als je dat wilt. We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan de bijeenkomst. Je kunt bij aanmelding aangeven bij welk deel van de bijeenkomst je wilt aansluiten.
Deelname aan de bijeenkomst is gratis.

Mocht je, na aanmelden, alsnog verhinderd zijn wil je dit dan op tijd aan ons doorgeven? Mail dan naar homeproject.nva@autisme.nl zodat we hier met de catering rekening mee kunnen houden. Ook als je vragen hebt, kun je naar dit adres mailen.

Tijdens de bijeenkomst worden foto’s gemaakt, die door de NVA gebruikt kunnen worden om over de bijeenkomsten te publiceren.

Sluiten
Word nu lid!