Home Nieuws Auti-Doe-Dag in Dierenpark ZiE-ZOO
29 juni 2023 - Een prikkelarm dagje uit in de leukste zorgdierentuin!Auti-Doe-Dag in Dierenpark ZiE-ZOO

Dierenpark ZiE-ZOO is niet ZOOmaar een dierenpark! Het is de eerste ‘Zorgdierentuin’ van Nederland. Een unieke plek in het Brabantse Volkel waar mensen met autisme (dankzij samenwerking met het Regionaal Autisme Centrum en stichting Zie-Zoö) kunnen werken in de dierverzorging, de horeca, technische dienst, crea of in het tuinonderhoud.

De dierentuin wordt voor een belangrijk deel gerund door mensen met autisme.

De dierentuin wil zoveel mogelijk de diversiteit aan diersoorten en de biotopen waarin ze leven laten zien. Je vindt er veel dieren die je bijna nergens anders ziet. Op dierenparkziezoo.nl kun je alvast een voorproefje nemen. Je ontmoet daarbij van de Kookaburra tot aan de Aziatische rode hond en de gestreepte hyena tot de nevelpanter. Sinds kort verblijven er ook Afrikaanse wilde honden en er komen ook nog heuse sneeuwpanters! Op de dierenzolder vind je anaconda’s en kaaimannen, om maar iets te noemen.

Dierenpark ZiE-ZOO is uniek voor Nederland. Het is niet alleen een Zorg ZOO, maar ook een Groene ZOO omdat binnen het park milieubewust wordt gewerkt. Zo wordt er afval gescheiden, verwarmd via een warmtepomp, worden de toiletten gespoeld met regenwater en wordt stroom opgewekt met zonnepanelen. Sinds kort is Dierenpark ZiE-ZOO zelfs officieel Europees erkend door het lidmaatschap van de Europese dierentuinvereniging! En recent is de dierentuin ook nog genomineerd voor de titel ‘Leukste uitje in Noord-Brabant 2024’!

Auti-Doe-Dag ZiE-ZOO

In 2020 en 2021 organiseerden wij ook al een Auti-Doe-Dag in ZiE-ZOO. Dit was zó’n groot succes, dat we in 2023 een derde dag zullen organiseren, op zaterdag 30 september van 10.00 tot 17.30 uur. Kom je ook een dagje prikkelarm genieten? Voor de kinderen is er een speciale speurtocht door het park uitgezet. Verspreid over het park staan enkele informatie-stands.

  • Kaarten kosten € 10,00 per persoon (normaal tarief is € 15,00 per persoon).
  • Parkeren is gratis.
  • ZiE-ZOO is gevestigd aan de Zeelandsedijk 14 B, 5408 SM Volkel (naast de luchtmachtbasis; ingang via de parkeerplaats).

KOOP HIER JE KAARTJE

 

Titel het leukste uitje

Vind je ook dat Dierenpark ZiE-ZOO de titel “Leukste uitje” heeft verdiend? Bren dan je stem uit via deze QR code:

 

 

 

 

De Auti-Doe-Dagen worden mede mogelijk gemaakt door: Dr. C.J. Vaillantfonds, Cornelia Fonds, de Vriendenloterij en de Postcode Loterij.

Sluiten
Word nu lid!