Home Nieuws Postcode Loterij Goed Geld Gala
6 juni 2023 - Donatie van 338 miljoen euro voor een rechtvaardige, gezonde en groene wereldPostcode Loterij Goed Geld Gala
@Amy van Leiden Fotografie

Maandag vond in het Beatrix Theater in Utrecht het Postcode Loterij Goed Geld Gala plaats. Het feestelijke evenement stond in het teken van de steun aan de 168 aanwezige goede doelen die zich inzetten voor een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De NVA is één van de doelen die gesteund wordt door de Postcode Loterij.

Stichting De Noordzee en  Natuur & Milieu werden tijdens het Goed Geld verrast met een bijdrage van 2,6 miljoen euro voor het project ‘De Rijke Noordzee’, dat de onderwaternatuur in windparken ondersteunt. Presentator Humberto Tan ging in gesprek met mensenrechtenactivist, Nobelprijs voor de Vrede winnaar en internationaal ambassadeur van de Postcode Loterij Nadia Murad. Als pleitbezorgster van overlevenden van genocide en seksueel geweld brengt zij wereldwijd de genocide op de jezidi’s en het gebruik van seksueel geweld als oorlogswapen onder de aandacht.

Eenzaamheid bij jongeren

Daarnaast trad rapper en zanger Typhoon op. Hij zet zich als ambassadeur in voor Stichting Join Us. Deze stichting pakt eenzaamheid bij jongeren aan en versterkt de mentale gezondheid van jongeren. Dit jaar ontving Join Us een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij van 500.000 euro om hun werkzaamheden verder uit te breiden en versterken.

Typhoon: ‘Meer dan 200.000 jongeren zijn eenzaam en het worden er alleen maar meer. Ze hebben hulp nodig en een community gevoel. Join Us voorziet in beide, daarom ben ik ambassadeur geworden!’

338 miljoen voor goede doelen

Tijdens het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij staat men stil bij de miljoenenopbrengst die vorig jaar bij elkaar is gespeeld door de ruim 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De 338 miljoen euro voor goede doelen gaat naar een grote verscheidenheid aan organisaties die ieder op hun eigen manier bijdragen aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld.

Het grootste deel van deze steun bestaat uit meerjarige bijdragen. Dankzij de deelnemers kunnen 146 organisaties elk jaar opnieuw rekenen op deze hulp. Zo mocht de NVA begin maart een cheque van 300.000 euro in ontvangst nemen. Dat is maar liefst 100.000 euro meer dan voorgaande jaren.

NVA goed doel PostcodeLoterij

Autisme meer op de kaart zetten

‘Wij zijn echt ontzettend blij met deze prachtige verhoogde jaarlijkse bijdrage’, reageerde NVA-directeur Caroline Verkerk. ‘Wij kunnen deze bijdrage goed gebruiken om autisme nog meer op de kaart te zetten. Zodat de maatschappij nog autismevriendelijker wordt en mensen met autisme meer kansen krijgen. Of het nu gaat om wonen, werk, onderwijs of over beschikbaarheid van zorg en begeleiding. Ook kunnen we met deze bijdrage zorgen dat mensen met autisme elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen.’

Natuurlijk willen we alle deelnemers aan de Postcode Loterij hartelijk bedanken!

Sluiten
Word nu lid!