Home Nieuws FLOOR Jongerencoaching zoekt jongeren met autisme
2 juni 2023 - Voor begeleiding naar werkFLOOR Jongerencoaching zoekt jongeren met autisme

Op Werkwebautisme.nl vind je heel veel informatie over werken en studeren met autisme. Ook kun je er gratis een persoonlijk ontwikkelprofiel (POP) invullen. Heb je autisme, en wil je aan de slag met wat je allemaal ontdekt hebt met deze tool?

Een FLOOR jongerencoach helpt je om te ontdekken wie je bent en wat je wil. Ook helpt de coach je stappen te zetten in de richting van werk waar jij blij van wordt! Ben je tussen de 18 en 30 jaar, neem gerust contact op met FLOOR jongerencoaching. 

Wil je meer weten? Kijk dan op de website floorjongerencoaching.nl bij jongeren.

Vso-jongeren

Iedereen die kan en wil bijdragen aan de maatschappij verdient een passende betaalde werkplek, vindt FLOOR jongerencoaching. Maar in de praktijk blijkt dit nog niet altijd de realiteit. Veel jongeren die een andere route lopen komen uiteindelijk weer thuis op de bank terecht.

Om hierin verandering te brengen is FLOOR het afgelopen jaar, met behulp van de Goldschmeding Foundation en Movisie, gestart met het coachen van VSO-jongeren die hun opleiding (bijna) hebben afgerond, en op zoek zijn naar werk. Samen met een FLOOR coach zetten deze jongeren stappen richting werk in een coachtraject dat ongeveer een jaar duurt. ‘Ik vind dit een heel relevant project. Alleen al omdat uit onderzoek blijkt dat tweederde van de schoolverlaters uit het VSO een uitkering wacht, al dan niet in combinatie met dagbesteding. Ze vinden nauwelijks betaald werk. Onze vrijwillige coaches willen hun arbeidsparticipatie vergroten’, vertelt Carola Rothuizen, interim coördinator van FLOOR Jongerencoaches in haar blog over het project ‘Als ik ooit aan het werk wil, waar begin ik dan nu?’.

Inmiddels lopen er al een aantal succesvolle coachtrajecten, maar er is nog ruimte! Dus: ben jij of ken jij die VSO-leerling met autisme die wel wat hulp kan gebruiken? Meld je dan aan bij Carola Rothuizen, contact@floorjongerencoaching.nl.

Zit je niet (meer) op het VSO, maar wil je toch stappen zetten richting werk? Ook dan mag je reageren! Hier kun je meer lezen over coaching richting werk.

Sluiten
Word nu lid!