Home Nieuws Ieder(in) zoekt mensen die ervaring hebben met de participatiewet
22 mei 2023 - Ieder(in) onderneemt actie om wijzigingen in de Participatiewet gunstig te laten verlopenIeder(in) zoekt mensen die ervaring hebben met de participatiewet

Ieder(in)is op zoek naar mensen met een beperking die hun ervaring met de Participatiewet (bijstand) met hen willen delen. Zij willen breed ervaringen ophalen over verschillende onderwerpen. Denk aan: inkomen, financieel rondkomen, verrekeningen, ondersteuning naar werk, problemen met andere wetgeving die niet goed aansluit op de participatiewet. Zou jij jouw ervaringen willen delen?

Participatiewet

De komende tijd worden in de Tweede Kamer aankomende wijzigingen in de Participatiewet besproken. Ieder(in) ziet dat de Participatiewet totaal niet werkt voor veel mensen met een beperking. Hun vrees is dat de aangekondigde wijzigingen nog altijd onvoldoende zijn om de wet passend te maken voor mensen met een beperking. Dat betekent dat er vanuit Ieder(in) actie ondernomen wordt om de wijzigingen zo gunstig mogelijk te maken.

Om onze boodschap aan te laten komen is het belangrijk dat zij verhalen kunnen laten horen van mensen zelf (al dan niet anoniem). In een later stadium gaat Ieder(in) ook graag met politici in gesprek samen met ervaringsdeskundigen. Zij hebben dit eerder succesvol gedaan, maar om de omvang van het probleem goed duidelijk te maken is het belangrijk om veel verschillende ervaringsdeskundigen de kans te bieden hun verhaal te doen.

Ieder(in) zou graag mensen willen spreken, vanuit verschillende situaties:

  • Jongeren die na 2015 18 jaar zijn geworden. Dit kunnen jongeren zijn die vanwege hun beperking slechts een aantal uur per week kunnen werken en daardoor altijd afhankelijk blijven van de Participatiewet. Of jongeren die helemaal niet aan het werk komen op de arbeidsmarkt.
  • Jongeren die nu vanuit het VSO/Pro uitstromen richting (beschut) werk.
  • Mensen die op latere leeftijd een handicap hebben gekregen, maar op dat moment geen baan hadden of geen toegang kregen tot het vangnet van de WIA.

Deel jouw verhaal

Ben je zelf iemand, die hiermee te maken heeft gehad of ken je mensen in je netwerk, die hun verhaal willen delen? Stuur dan een berichtje naar: m.vanbeek@iederin.nl

Wil je weten wat Ieder(in) nog meer doet. Kijk dan hier.

Sluiten
Word nu lid!