Home Nieuws De Brunel Foundation organiseert AUT in the Brunel office
24 april 2023 - Positief beïnvloeden van de arbeidsmarkt voor mensen met autismeDe Brunel Foundation organiseert AUT in the Brunel office

Op dit moment zit ruim 52 procent van de mensen met autisme thuis, terwijl ze een waardevolle toevoeging zijn op de werkvloer. De NVA vindt dat onverenigbaar met de krappe arbeidsmarkt, waar op dit moment vele tienduizenden onvervulde vacatures zijn. Daarom werken wij nauw samen met De Brunel Foundation.

Als arbeidsmarktbemiddelaar probeert Brunel de arbeidsmarkt positief te beïnvloeden voor mensen met autisme door onder meer de initiatieven van de Brunel Foundation. “Wij streven naar een duurzame arbeidsparticipatie waar iedereen zichzelf kan zijn. Dat vraagt om openheid over autisme op de werkvloer. Wie eerlijk durft te zijn, kan goede afspraken maken over wat hij nodig heeft om zijn talent te benutten”, aldus Maritska Aarts, directeur Brunel Foundation.

Daarom organiseert Brunel het hele jaar door ‘AUT in the Brunel office’. Met dit initiatief wil Brunel mensen met autisme kennis laten maken met de organisatie en haar medewerkers. Dit doen ze door op een open en eerlijke manier met elkaar in gesprek te gaan over het zoeken, vinden en behouden van werk.

  1. Welke prikkels ervaar jij tijdens een sollicitatiegesprek en/of in je werkomgeving?
  2. Hoe zouden werkgevers jou hierin kunnen ondersteunen?

Ervaringsverhalen

Toen Jaap twee jaar geleden bij Brunel solliciteerde, vond hij het spannend om over zijn autisme te vertellen. Hij was bang voor de negatieve reactie en de daaropvolgende afwijzing. Enorm opgelucht was Jaap dan ook toen de afwijzing uitbleef en hij aan de slag kon bij Brunel. “Vanaf het eerste moment heb ik een goed gevoel bij Brunel. Er is altijd sprake van prettig contact, openheid en vertrouwen. Bij Brunel ben je geen nummer. Afspraken en tijdslijnen worden besproken en nageleefd, wat voor mij heel belangrijk is. Er wordt hier echt rekening met mij gehouden, dat waardeer ik enorm.”

Vorig jaar liep Sandra stage op de marketingafdeling van Brunel. Volgens vader Frank vond Sandra hier precies wat zij nodig heeft in een werkplek. “Om goed te kunnen functioneren, heeft Sandra een rustige omgeving, structuur en goede begeleiding nodig. Dit alles vond zij bij Brunel. Hier werd veel rekening met haar gehouden, waardoor Sandra veel minder last had van haar autisme. Zij had geen betere stageplek kunnen treffen!”

Kennismaken met Brunel

Plan nu een kennismakingsgesprek in met Brunel om samen te kijken hoe jij aan het werk kan. De kennismakingsgesprekken zullen online of op één van de kantoren plaatsvinden (Brunel heeft in Nederland 7 kantoren) , afhankelijk van jouw voorkeur.

Naast dat Brunel graag met jou kennismaakt, kunnen zij je ook verder helpen met het maken van bijvoorbeeld een heldere profielschets, informatie over de arbeidsmarkt, een pakkend cv of een update van je LinkedIn profiel. Mocht jij, naast het delen van jouw persoonlijke verhaal, hier behoefte aan hebben, laat dit dan zeker weten tijdens het kennismakingsgesprek.

Meld je hier aan voor een kennismakingsgesprek

Sluiten
Word nu lid!