Home Nieuws NVA helpt Efteling om nog toegankelijker te worden
6 februari 2023 - Efteling steunt AutismeFondsNVA helpt Efteling om nog toegankelijker te worden

De Efteling wil de Wereld van de Efteling nóg toegankelijker maken. Het park heeft aan vijf organisaties met verschillende expertises gevraagd om hierbij te helpen, waaronder de NVA. Om te kijken of er elementen zijn die autismevriendelijker kunnen, hebben een medewerker en een paar ervaringsdeskundige vrijwilligers van de NVA het attractiepark een paar keer bezocht. Uiteindelijk is een advies geformuleerd, waarmee de Efteling aan de slag gaat.

‘Sommige mensen met autisme hebben behoefte aan prikkels, anderen juist weer niet. Toch hebben we wel wat tips kunnen geven. Waar kan je naar toe om te ontprikkelen? Is er een aparte wachtrij? Duidelijkheid over de route naar een stilteruimte is bijvoorbeeld belangrijk’, vertelt Sandra de Jong van de NVA. ‘In maart zal ik het park weer bezoeken met een aantal ervaringsdeskundigen. Dan brengen we per attractie in kaart welke prikkels bezoekers met autisme kunnen ervaren.’

Samenwerkingspartner

Het bezoek van de ervaringsdeskundigen heeft de Efteling waardevolle inzichten opgeleverd. Ook gaf de NVA een training aan medewerkers van de Efteling. In 2023 wordt de samenwerking vervolgd. Om de samenwerking tussen de Efteling en de NVA te bezegelen is de Efteling samenwerkingspartner van het Autismefonds geworden.

Tips

Heb jij de Efteling bezocht en heb je tips hoe het park autismevriendelijker zou kunnen? Laat het ons weten via regiocoordinator@autisme.nl Zo kunnen de Efteling en de NVA elkaar versterken!

Sluiten
Word nu lid!