Home Nieuws Open dagen theaterschool voor autistische jongeren
9 januari 2023 - Improviserend acteren is een manier om het leven een beetje te oefenenOpen dagen theaterschool voor autistische jongeren

Op 28 januari en 11 februari 2023 heeft theaterschool Interacting een open dag voor jongeren met autisme. Voor iedereen die kennis wil maken met de cursussen, of alvast op wil warmen voor het nieuwe cursusblok worden deze open dagen georganiseerd. Kom je ook?

Podiumprogramma

Interacting is een podiumprogramma voor jongeren met autisme die hun sociale handvatten aanreikt. Ze leren vol zelfvertrouwen onze alsmaar veranderende wereld tegemoet te treden, doordat ze via improvisatie oefeningen hun flexibiliteit kunnen vergroten.

Improvisatietheater is een vorm van theater waarbij er geen script gehanteerd wordt. Toch liggen er een aantal strategieën aan ten grondslag die heel toepasbaar zijn voor het vergroten van de sociale flexibiliteit van jongeren met autisme. Van het snel kunnen bouwen op elkaars ideeën, tot aan het reageren op de geacteerde emoties van de ander, improvisatie vaardigheden zijn net zo goed toepasbaar in het dagelijkse leven.

Een groep van ongeveer 13 jongeren gaat elke zondag aan de slag met ervaren comedy acteurs.

Mede-oprichter Saskia Maas: “Improviserend acteren is een manier om het leven een beetje te oefenen. Autistische tieners kampen met sociale onmacht. Ze willen er graag bij horen en juist dat willen we ze spelenderwijs in een veilige omgeving laten ervaren”.

Ontmoetingsplek

InterActing is naast een theater waar jongeren met elkaar aan de slag gaan ook een ontmoetingsplek. In een veilige omgeving leren de deelnemers spelenderwijs sociaal begrip en flexibiliteit, want de beste manier om te leren, is om met elkaar plezier te hebben. Meer informatie over Interacting, de cursus en data zijn te vinden op de website.

De open Dagen zijn zaterdag 28 januari en zaterdag 11 februari 2023

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 11:00 uur: We verwelkomen onze gasten op de Rozengracht 117 te Amsterdam.
  • 11:15 uur: Saskia, mede-oprichter van InterActing geeft een rondleiding door het gebouw en vertelt over het programma.
  • 11:45 uur: De groepen worden per leeftijd ingedeeld. De jongeren van 12 tot en met 16 jaar kunnen een proefles volgen in de Bovenzaal, terwijl de groep van 17 tot en met 22 jaar met hun eigen workshop leider in de grote zaal aan de slag gaan.
  • 13:00 uur: Einde programma en mogelijkheid om na te praten.

De kosten voor het open dag programma bedragen 15 euro p.p. inclusief een drankje en een broodje. Schrijf je je in voor de cursus dan is de workshop gratis.

Aanmelden kan via interacting@boomchicago.nl en voor vragen kun je ook bellen met Saskia Maas, 0653671652

Programma in 2023:

  • De lente Cursus: Het eerste cursusblok start op 12 maart t/m 2 juli 2023.
  • Wereld Autisme Dag: 2 April is het Wereld Autisme Dag om meer aandacht en begrip te generen voor autisme. In navolging van het succes van 2022 organiseert Interacting ook nu weer het Meet the Voices programma in samenwerking met animatiefestival Kaboom. Van 16:00 uur tot 18:00 uur nodigt Interacting Nederlandse Stemacteurs uit die live animaties komen inspreken. Hoe leuk is het om SpongeBob SquarePants live in actie te zien?
  • Vijfjarig Bestaan: In juli viert Interacting het vijfjarig bestaan. Tijdens het Boom Chicago Comedy Festival zal de opbrengst worden gedoneerd aan Stichting InterActing en in het najaar zal er nog een benefiet avond worden geprogrammeerd.
  • Zomerschool: Het zomerprogramma is van 28 augustus tot en met 31 augustus. Deelnemers zijn elke dag welkom van 11:00 uur tot 15:00 uur voor een gevarieerd cultureel programma verzorgd door het team van InterActing.
  • Herfstcursus: Het najaar cursusblok start op 10 september t/m 17 december 2023.

Meer informatie over het programma in 2023 vind je hier.

Sluiten
Word nu lid!