Home Nieuws Uniek symposium gevolgd door oratie van prof. dr. Sander Begeer op 20 mei
12 mei 2022 - Ter gelegenheid van de oratie van prof. dr. Sander BegeerUniek symposium gevolgd door oratie van prof. dr. Sander Begeer op 20 mei

Voorafgaand aan de officiële ceremonie en oratie van prof. dr. Sander Begeer vindt er op verzoek van Sander Begeer een uniek symposium plaats. Een aantal ervaringsdeskundigen zullen uiteenzetten hoe zij hun vorm van autisme ervaren. Dit om aan een breed publiek duidelijk te maken hoe groot de diversiteit van autisme werkelijk is. Zowel het symposium als de oratie is door iedereen live te volgen. 

Sander Begeer doet als ontwikkelingspsycholoog wetenschappelijk onderzoek naar autisme, onder andere in nauwe samenwerking met de NVA. Hij is universitair hoofddocent bij de afdeling klinische ontwikkelingspsychologie van de Vrije Universiteit in Amsterdam. In samenwerking met de NVA heeft hij het Nederlands Autisme Register opgericht. Op vrijdag 20 mei wordt hoofdonderzoeker en oprichter van het NAR Sander Begeer officieel benoemd tot hoogleraar Diversiteit van Autisme: Ontwikkeling, Diagnostiek en Behandeling.

Uniek symposium

Voorafgaand aan zijn oratie zal Sander Begeer de positieve en negatieve aspecten van autisme belichten. Autisme is voor de ene persoon een ‘superpower’, voor de ander een enorme beperking. De diversiteit tussen mensen met autisme is enorm. Maar autisme houdt ons ook een spiegel voor: over normaliteit en samenleving. In samenwerking met autistische mensen probeert hij met zijn onderzoeksgroep autisme beter te begrijpen en betere ondersteuning te ontwikkelen.

Het symposium ‘Diversiteit in autisme’ zal plaatsvinden op 20 mei van 13.00 tot 15.00 uur en is live te volgen via Facebook via deze link.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 13.00u welkom
  • 13.10 – 13.30 uur Jasper wagteveld
  • 13.35 – 13.55 uur Birsen Basar
  • 14.00 – 14.20 uur Elijah Delsink
  • 14.25 – 14.45 uur Annemiek Koster
  • 14.50 uur afronding Vincent van Loenen en Sander Begeer

Oratie prof. dr. Sander Begeer

Om 15.45 uur vindt de officiële ceremonie en oratie plaats van prof. dr. Sander Begeer. Deze is hier live te volgen.

Je bent van harte uitgenodigd om dit symposium en oratie bij te wonen. (een Facebook-account heb je hiervoor niet nodig)

 

Sluiten
Word nu lid!