Home Nieuws Oekraïense vluchtelingen met autisme (available in English)
4 mei 2022 - Vind hier alle informatie | more informationOekraïense vluchtelingen met autisme (available in English)

Als je een andere prikkelverwerking hebt, komen vanzelfsprekend de prikkels van een oorlogssituatie extra hard binnen. Oekraïnse vluchtelingen met autisme, kunnen in Nederland ook om zorg of hulp vragen. Dat verloopt via de gemeenten waar ze terecht komen.

Naar schatting zijn er ongeveer 50.000 Oekraïense vluchtelingen in Nederland. Hoe is de zorg geregeld voor de vluchtelingen die autisme hebben? Kunnen kinderen naar het Speciaal Onderwijs? Kunnen zij ook op extra hulp rekenen? Hierover krijgen we bij de NVA regelmatig vragen.

Oekraïense vluchtelingen krijgen een speciale status waarmee ze voorlopig in Nederland kunnen blijven. Hiermee hebben zij recht op zorg, inclusief de Jeugdgezondheidszorg en hebben kinderen hebben recht op onderwijs.

Voor alle vragen over persoonlijke hulp? Neem dan contact met de gemeente waar de desbetreffende vluchteling wordt opgevangen.

We hebben de belangrijkste websites voor je op een rijtje gezet.

Algemene websites

Facebookgroepen

Achtergrond informatie

Spectrumnews


For Ukrainian refugees with autism

It is estimated that there are about 50,000 Ukrainian refugees in the Netherlands. How can you arrange healthcare for refugees with autism? Are children allowed to go to Special needs Education? We regularly receive questions about this at the NVA.

Ukrainian refugees are given a special status that allows them to stay in the Netherlands for the time being. This gives them the right to receive healthcare, including care for children, and children have the right to receive education.

For all questions about personal situations? Contact the municipality where the refugee in question is being established.

Below you will find the most important websites where you can find all the information.

Important websites

Facebookgroups

Background information

Spectrumnews

Sluiten
Word nu lid!