Home Nieuws AutismeVriendelijkheidsPrijzen 2022 uitgereikt
21 april 2022 - In de categorie leraar, particulier en organisatieAutismeVriendelijkheidsPrijzen 2022 uitgereikt

Aan het eind van de Autismeweek zijn de Autismevriendelijkheidsprijzen weer als vanouds uitgereikt. Dat gebeurde bij de Amsterdamse beurs, die vrijdag 8 april geopend werd door NVA-ambassadeur Birsen Basar.

Vet Gezellig is tot meest autismevriendelijke organisatie uitgeroepen en Krista Koster tot autismevriendelijkste persoon. Roger Locher werd Leerkracht van het Jaar.

Vet Gezellig

De jury werd overstelpt met nominaties voor Vet Gezellig, het YouTubekanaal van Alwin Ritsier en Ghislaine van den Elst. De documentaire ‘Mijn vriendin heeft autisme’ heeft het leven van vele vrouwen en meisjes met autisme positief veranderd. “De documentaire heeft ervoor gezorgd dat er meer aandacht komt voor autisme bij vrouwen. Dat het zich anders kan uiten dan bij mannen en dat het daardoor onbedoeld leidt tot niet-kloppende diagnoses. Deze bekendheid is hard nodig. Dankzij deze documentaire heeft een aantal vrouwen de juiste diagnose gekregen”, aldus het juryrapport.

AutismeVriendelijkheidsprijs Vet Gezellig

NVA-bestuurslide Nicole Boevé reikte de prijs uit aan Alwin en Ghislaine van Vet Gezellig.

Leerlingbegeleider

Coach en leerlingbegeleider Krista Koster is uitgeroepen tot autismevriendelijkste persoon. Zij werkt op de RSG in Steenwijk, waar niets haar te veel is om te

zorgen dat leerlingen met autisme zich thuis voelen op school. Zo zet zij zich in voor hybride onderwijs (fysiek en online), zorgt zij voor spreiding van toet

sen in de toetsenweek en regelt zij kluisjes op een andere plek, zodat leerlingen met autisme niet hoeven te vechten met andere klassen die op hetzelfde moment óók bij hun kluisje moeten zijn.  ,,Zij accepteert de leerlingen zoals ze zijn en ziet hun talenten. Op die manier maakt zij het verschil voor leerlingen, maar ook voor hun ouders”, aldus het juryrapport.

Autismevriendelijkheidsprijs particulier

NVA-ambassadeur Birsen Basar reikte de prijs uit aan Krista Koster.

Leerkracht

Roger Locher is leerkracht van het jaar geworden, omdat hij meedenkt en echt luistert naar wat leerlingen met autisme nodig hebben, aldus de jury. Roger laat nieuwe leerlingen met autisme voor de start van het schooljaar alvast de school en de lokalen zien. Ook laat hij hen vooraf kennismaken met docenten. ,,Dit haalt al veel spanning bij de leerlingen weg. Ook mogen ze in de gang zitten tijdens de pauze. Roger regelt een speciaal plekje vlakbij het lokaal en levert maatwerk.”

AutismeVriendelijkheidsprijs Leerkracht

NVA-bestuurslid Patrick Dannenburg reikte de prijs uit aan Roger Locher.

Bekijk hier hoe NVA-ambassadeur Birsen Basar en NVA-bestuursleden Nicole Boevé en Patrick Dannenburg de prijzen uitreiken.

 

Sluiten
Word nu lid!