Home Nieuws Game-marathon voor het AutismeFonds
1 april 2022 - Van vrijdag 1 april tot en met zondag 3 april 22.00 uurGame-marathon voor het AutismeFonds

Nadat Rienke in 2020 in haar eentje een game-marathon hield om geld in te zamelen voor het AutismeFonds, is zij benaderd door mede streamers die een keer met haar mee wilden doen. Zodoende spelen er komend weekend, aan het begin van de Autismeweek, 19 mensen mee, van over de hele wereld. 

“Ik ben best wel zenuwachtig, want ik voel me verantwoordelijk”, zegt Rienke, die als gamenaam Roes Vampire heeft. “We organiseren het nu met 5 mensen. Er doen 19 mensen mee, die allemaal zelf autisme hebben of ze hebben iemand met autisme in hun omgeving.

De deelnemers rouleren onderling, dus er is nu wel tijd om af en toe te eten of te slapen. Rienke: “We doen hele verschillende spellen, van horror tot schattige spelletjes en van bouwspellen tot schietspellen. Zelf sluit ik de game-marathon zondagavond van 20.00 tot 22.00 uur af met een Dierencafé, een dierenspel dat je met meer mensen kunt doen. Blue Kate 28 gaat online tekenen. Als je doneert, heb je invloed op de tekening. En zelf ga ik bijvoorbeeld karaoke zingen als mensen doneren.”

Doneren

“Ik vind autisme awareness heel belangrijk”, vertelt Rienke. “Daarom geven we tussen de games door ook informatie over autisme. En we krijgen hulp in de chat. Als iemand daar iets raars zegt over autisme, kunnen we dat meteen weerleggen. En als iemand een mooie donatie doet, geeft de moderator ons een seintje, zodat we er op in kunnen spelen. We hebben er heel veel zin in.”

Doneren kan via https://steunactie.nl/actie/stream-for-autism/-7299

Deze autism charity stream is ook te volgen via Youtube, Instagram en Twitter.

Bekijk het speelschema.

Speelschema game-marathon

 

Sluiten
Word nu lid!