Home Nieuws Oproep: deelnemers gezocht voor WerkWeb-Autisme
15 februari 2022 - Werken met WerkWeb-AutismeOproep: deelnemers gezocht voor WerkWeb-Autisme

Misschien ken je werkwebautisme.nl al? Hier kun je alles vinden over werken met autisme, van studiekeuze tot solliciteren, van omgaan met stress op het werk tot het voorkomen van uitval uit werk.

Je vindt er praktische tips en informatie, een Persoonlijk Ontwikkel Profiel om meer inzicht te krijgen in je talenten en ontwikkelpunten en een WERKboek met een stappenplan voor het vinden van werk. Werkwebautisme.nl is gratis te gebruiken door mensen met autisme, hun naasten, (job)coaches, werkgevers en collega’s.

In januari 2022 is de NVA samen met UMCG gestart met het project Werken met WerkWeb-Autisme. In dit project willen we het gebruik van WerkWeb-Autisme stimuleren, om zo nog meer mensen met autisme structureel aan het werk te helpen. Dit doen we door de bekendheid en de toegankelijkheid van WerkWeb-Autisme te bevorderen en te onderzoeken hoe, waar en wanneer deze tool optimaal ingezet kan worden in de route(s) die mensen met autisme volgen richting werk. Dankzij financiering van Goldschmeding Foundation en het UWV kunnen we hier nu mee aan de slag!

Oproep:
deelnemers gezocht voor focusgroepen en brainstormsessies
In het project Werken met WerkWeb-Autisme verzamelen we gebruikerservaringen en organiseren we onder andere focusgroepen en  brainstormsessies. We zoeken hiervoor:

  • scholieren en studenten met autisme (leeftijdsgroep 15-25 jaar ongeveer)
  • mensen met autisme in de overgang van studie naar werk (leeftijd 18-30 jaar ongeveer)
  • mensen met autisme die al werken of uitgevallen zijn (30-65 jaar)
  • naasten: ouders en partners
  • werk en school: werkgevers, mentoren, stagecoördinatoren
  • hulpverleners: verzekeringsartsen, arbeidsdeskundigen van het UWV, medewerkers WIJ-teams, psychiater, GZ-psycholoog, jobcoaches

Wil je jouw ervaringen met WerkWeb-Autisme met ons delen en/of meer weten over dit project? Neem dan contact op met projectleider Bernadette Wijnker-Holmes via: werkweb@autisme.nl

Sluiten
Word nu lid!