Home Nieuws Karol Henke vertrekt als directeur van de NVA
14 februari 2022 - Na 5 jaar tijd voor een nieuwe uitdaging Karol Henke vertrekt als directeur van de NVA

Karol Henke stopt per 1 juli 2022 als directeur van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en het AutismeFonds. De nu 51-jarige Henke zal zich verder gaan richten op de problematiek in de Jeugdzorg en het ontwikkelen van programma’s die de arbeidsparticipatie van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt verbeteren.

Karol Henke ging in maart 2019 aan de slag bij de NVA en het AutismeFonds, met de opdracht om de ingezette reorganisatie in goede banen te leiden en de organisatie weer financieel gezond te maken.

‘In het najaar 2022 heb ik via diverse functies 5 jaar actief voor de NVA en het AutismeFonds gewerkt om de organisatie te vernieuwen. Dat vind ik een passend moment om te stoppen’, licht Henke toe. ‘Daarnaast, de afgelopen anderhalf jaar stond sterk in het teken van de corona en dat was soms erg pittig.’

Gegroeid

Henke kijkt ernaar uit om meer tijd te hebben om de problematiek in de Jeugdzorg aan te pakken en samen met collega ondernemers programma’s te ontwikkelen die de arbeidsparticipatie voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt verbeteren.

‘Karol Henke is een betrokken en deskundige directeur, die de organisatie na de reorganisatie goed in positie heeft gebracht in het complexe speelveld. Onder zijn leiding is de NVA in de afgelopen drie jaar gegroeid en zijn NVA en AutismeFonds weer financieel gezond’, reageert voorzitter Guus Alfrink van het landelijk NVA-bestuur op Henkes aangekondigde vertrek. ‘We bedanken Karol voor zijn inzet en wensen hem veel succes in zijn verdere loopbaan.’

Het bestuur gaat op zoek naar een nieuwe directeur. Een procedure hiervoor is in de maak.

 

Sluiten
Word nu lid!