Home Nieuws Iris Servatius-Oosterling (AJK) wint VROEG-prijs 2022
14 februari 2022 - Iris Servatius-Oosterling (AJK) wint VROEG-prijs 2022Iris Servatius-Oosterling (AJK) wint VROEG-prijs 2022
Iris Servatius-Oosterling (l.) ontvangt de prijs uit handen van VROEG-hoofdredacteur Louise van den Broek

Iris Servatius-Oosterling, één van de initiatiefnemers van het Landelijk Expertisenetwerk Autisme Jonge Kind (AJK), is uitgeroepen tot winnares van de VROEG-prijs 2022.

De VROEG-prijs is een prijs van Vakblad Vroeg* bedoeld voor een professional die met jonge kinderen werkt en iets bijzonders heeft neergezet, een gouden stap heeft geplaatst. Naast een beeldje, dat de stap symboliseert, ontvangt Iris € 2.500,00 voor een project dat haar na aan het hart ligt.

Iris is werkzaam bij Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie en gepromoveerd op autisme bij het jonge kind. Zij heeft haar sporen verdiend als initiatiefnemer en leider van het AJK (dit netwerk valt onder de vlag van de NVA). “Iris heeft zich hard gemaakt voor jonge kinderen met ontwikkelingsproblemen en een vermoeden van autisme. Er staat inmiddels een prachtig en stevig netwerk. Op die manier zorgt zij ervoor dat de kennis rond het jonge kind met een vermoeden van autisme bij de professionals terecht komt. Zo kan er eerder en beter gesignaleerd en behandeld worden.”

Iris’ reactie op de VROEG-prijs: “Wat een eer om tot winnares van de VROEG-prijs te zijn uitgeroepen! Ik voel het vooral als een waardering voor het werk van het netwerk als geheel! Met en dankzij ieders inzet hebben we stappen gezet op weg naar ‘op tijd de juiste zorg voor kinderen met (een vermoeden op) autisme en hun ouders’! De prijs zie ik tevens als aanmoediging om ons werk verder voort te zetten en de komende jaren nog meer impact te gaan maken. Graag wil ik iedereen bedanken die op mij heeft gestemd!”

In een filmpje vertelt Prof. dr. Ina van Berckelaer-Onnes waarom ze Iris heeft genomineerd en Iris vertelt hierin over het belang van het Landelijke Expertisenetwerk Autisme Jonge Kind.

*Vakblad Vroeg is hét kennisplatform voor professionals die werken in de geboortezorg en met jonge kinderen. Sleutelwoorden zijn preventie, signalering en vroeghulp.

Sluiten
Word nu lid!