Home Nieuws Talentenplatform van Stichting A-Talent gaat van start!
10 februari 2022 - Kick-off 12 maart 2022Talentenplatform van Stichting A-Talent gaat van start!

Na vele maanden bouwen gaat het talentenplatform voor jong talent met autisme van start. Met het platform zet Stichting A-Talent de unieke en bijzondere talenten van kinderen en jongvolwassenen met autisme in de spotlight.

Kinderen met autisme krijgen vaak al heel vroeg te horen dat ze ‘niet goed genoeg’ of ‘anders zijn dan normaal’. Dit is vaak desastreus voor het zelfbeeld en zelfvertrouwen. Vaak zit het kind en het gezin in survival modus, waar de focus vooral op de medische problematiek ligt. Hierdoor ziet het kind en het gezin vaak niet welke positieve mogelijkheden er zijn.

Stichting A-Talent slaat een andere weg in. Op het platform staan juist de talenten van kinderen en jongvolwassenen met autisme centraal staan. Met dit innovatieve initiatief – gesteund door het Autismefonds – stimuleert de Stichting talentontwikkeling bij deze groep kwetsbare kinderen en jongvolwassenen, zodat hun zelfvertrouwen kan groeien en ze zich gewaardeerd voelen. Want, erachter komen waar je kracht ligt, geeft zelfvertrouwen – of het nou gaat om programmeren, design, tekenen, fotografie, muziek of iets anders. Alle talenten zijn welkom.

Op 12 maart 2022 van 14:00-15:00 uur organiseert de Stichting een kick-off webinar voor het platform. En we hebben een fantastisch programma, met aandacht voor beroemde en bijzondere mensen met autisme uit de geschiedenis, Annelies Spek – wetenschapper op het gebied van autisme – vertelt over het belang van de focus op talenten bij autisme. En Jantien Aerts – oprichter van Stichting A-Talent – vertelt alles over de Stichting en het platform – en natuurlijk hoe je je kunt aanmelden! Ervaringsdeskundige en landelijk coördinator van MamaVita en oudervereniging Balans – Claudette Nouris – is onze host en kan alles vertellen hoe belangrijk het is om gezien en gehoord te worden.

Kortom, mis het niet en schrijf je in op www.a-talent.org.

 

 

Sluiten
Word nu lid!