Home Nieuws Onderzoek naar effect diertherapie
17 januari 2022 - Deelnemers in Groningen gezocht voor onderzoek met robothondOnderzoek naar effect diertherapie
foto: Merel Weijer

Rijksuniversiteit Groningen onderzoekt of therapie met dieren werkt bij kinderen met Down of autisme. Aan het onderzoek doen 60 kinderen mee. Daarvan krijgen 20 kinderen therapiesessies met een hond, 20 kinderen met een robothond en 20 kinderen zitten in de controlegroep die geen therapie krijgt.

Voor en na de therapiesessies meten de onderzoekers de afstemming van bewegingen tussen ouder en kind én vullen de ouders een vragenlijst in. Tijdens de therapiesessies meten ze de afstemming met de hond of robothond. In de zomer van 2022 wordt het onderzoek afgerond.

De therapiegroep en controlegroep zitten ‘vol’. De onderzoekers zoeken nog kinderen met autisme of met het Downsyndroom die met de robothond willen werken. Het gaat om kinderen van 8- 15 jaar die in de omgeving van Groningen wonen.

Meer informatie en aanmelden via www.hoewerktdiertherapie.nl

Het onderzoek geeft straks antwoord op de vraag of therapie met honden invloed heeft op de sociale vaardigheden van kinderen met autisme of Downsyndroom en de afstemming die zij laten zien tijdens taken met een ouder. Daarnaast weten we straks of een echte hond hierbij beter helpt dan een robothond. Tenslotte kunnen we ook kijken of de therapie verschillend uitpakt voor kinderen met autisme en Downsyndroom.

Benieuwd naar hoe de robothond werkt? Bekijk hier een filmpje.

Sluiten
Word nu lid!