Home Nieuws ‘Onbeperkt Genieten’ over toegankelijkheid pretpark
16 december 2021 - NVA-vrijwilliger werkt mee aan podcast ministerie VWS‘Onbeperkt Genieten’ over toegankelijkheid pretpark

Vijf jaar geleden sloot Nederland zich aan bij het VN-verdrag handicap. Het doel van dit verdrag is helder: iedereen moet mee kunnen doen. Maar hoe doe je dat? De podcast ‘Onbeperkt Meedoen!’ maakt het onderwerp bespreekbaar en geeft praktische tips. Host en ervaringsdeskundige Eva Eikhout gaat in gesprek met gemeenten, scholen en ondernemers. En natuurlijk met mensen met ervaringsdeskundigen. Eén van hen is NVA-vrijwilliger Richard de Witte, die de Efteling adviseert over autisme.

De podcastserie Onbeperkt Genieten is een initiatief van het ministerie van VWS. Aflevering 3 gaat over de toegankelijkheid van festivals of pretparken. Soms zijn er maar kleine aanpassingen nodig om de toegankelijkheid te verbeteren. Toch gebeurt dit lang niet altijd en lopen mensen met een beperking regelmatig tegen problemen aan. Hoe kunnen we er met elkaar voor zorgen dat hier nog meer rekening mee wordt houden?

Prikkelarm

Eva Eikhout gaat daarover in gesprek met Johan Kampman van Zwarte Cross, Jeroen van de Koppel van HandicapNL en ervaringsdeskundige en festivalliefhebber Niek de Jonge. Zij vertellen alles over het zo inclusief mogelijk organiseren van een festival. Hoe zorg je ervoor dat een festival toegankelijk is voor iedereen, ook als het terrein niet goed begaanbaar is? Hoe zorg je voor een prikkelarme zone op het terrein?

Later schuiven directeur commercie, creatie en ontwikkeling van de Efteling Koen Sanders en ervaringsdeskundige Richard de Witte – vrijwilliger bij de NVA – aan bij Eva, om hun tips en tricks voor een toegankelijk pretpark met iedereen te delen. Eén van de conclusies: Je hoeft het niet 100% goed te doen, als er überhaupt maar over toegankelijkheid wordt nagedacht. Met als missie: iedereen Onbeperkt genieten! Samen gaan we voor een meer toegankelijke en gastvrije samenleving: doe je mee?

De podcast is te beluisteren via Spotify

Deze aflevering van Onbeperkt Genieten is ook te beluisteren via Apple podcast

 

Sluiten
Word nu lid!