Home Nieuws Datingshow Cupido Ofzo binnenkort te zien
8 oktober 2021 - Ook kandidaten met autisme doen meeDatingshow Cupido Ofzo binnenkort te zien
Foto William Rutten/Talpa

Cupido Ofzo, de nieuwe datingshow van SBS6, zal worden gepresenteerd door Leonie ter Braak en Wendy van Dijk. Zij begeleiden de kandidaten in hun zoektocht naar de liefde.

Er doen zeven kandidaten mee aan Cupido Ofzo. Enkelen van hen hebben autisme, anderen een licht verstandelijke beperking of een niet-aangeboren hersenaandoening.

De kandidaten gaan op speciale dates, zoals een romantische picknick met een prachtig uitzicht, een exclusief diner aan het strand of een foodtruck met Italiaanse lekkernijen in het park. Zullen de vonken overslaan op deze eerste date? Ondertussen krijgen de kandidaten alle aandacht en zorg van Ter Braak en Van Dijk die ze nodig hebben. Na de eerste date is het aan de kandidaten zelf, maar de presentatrices blijven op de achtergrond aanwezig als steun.

Positiever beeld

Leonie ter Braak: “Onze kandidaten staan zelfstandig in het leven, maar zijn daarbij wel vaak afhankelijk van hun ouders, familie of professionele hulpverlening. Door de coronacrisis hebben mensen met een beperking het veel zwaarder en dan wordt eenzaamheid een nog groter probleem. Daarom willen wij graag deze kandidaten op weg helpen in het vinden van liefde en vriendschap.”

Wendy van Dijk vult aan: “In Cupido Ofzo willen wij onder meer de mogelijkheden en het doorzettingsvermogen van onze kandidaten in beeld brengen bij de kijker thuis. De bijzondere verhalen die zij ons vertellen over hun zoektocht naar liefde, relaties en vriendschap verdienen het om gezien en gehoord te worden. Dit geeft een ander, positiever en vollediger beeld van onze kandidaten.”

De NVA heeft de programmamakers geadviseerd en randvoorwaarden genoemd hoe je deelnemers met autisme op een respectvolle wijze benadert.

Het nieuwe programma Cupido Ofzo is vanaf maandag 25 oktober wekelijks om 21.30 uur te zien op SBS6.

 

Sluiten
Word nu lid!