Home Nieuws Gratis symposium over sova-training
21 september 2021 - PEERSGratis symposium over sova-training
Foto: Dimhou

Wil je meer weten over de sociale vaardigheidstraining PEERS, speciaal ontwikkeld voor jongeren met autisme? Volg dan op vrijdag 29 oktober het gratis online symposium over dit onderwerp. Deze bijeenkomst is bedoeld voor een groot publiek: mensen met autisme, ouders, zorgprofessionals en overige geïnteresseerden. 

PEERS is een evidence-based programma dat zich richt op relationele vaardigheden bij jongeren met autisme. De Werkgroep Relaties van de Academische Werkplaats Autisme (AWA 1.0) maakte het programma geschikt voor de Nederlandse doelgroep.

Een van de sprekers tijdens het symposium is onderzoeker Kirstin Greaves-Lord, programmaleider van de AWA. Zij schreef onlangs deze analyse over PEERS voor Autisme Magazine. In dit artikel staat zij ook uitgebreid stil bij de mogelijke risico’s van sociale vaardigheidstrainingen (sova-trainingen). Zo is het denkbaar dat een onjuist uitgevoerde sova-training mensen met autisme kan aanzetten tot het camoufleren van hun autisme. Inmiddels is bekend dat dit kan leiden tot ernstige psychische klachten. Eerder verscheen in Autisme Magazine dit artikel over de mogelijke nadelen van sova-trainingen.

Het symposium vindt op 29 oktober plaats van 09.00 tot 17.30 uur. Hier vind je het complete programma. Aanmelden kan via: awa@lentis.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sluiten
Word nu lid!