Home Nieuws Protest tegen grotere eigen bijdrage GGZ-patiënten
10 september 2021Protest tegen grotere eigen bijdrage GGZ-patiënten
Foto door Lena Balk op Unsplash

In de nieuwe GGZ-financiering die per 1 januari in gaat moeten cliënten voortaan verplicht ieder jaar zelf voor hun zorg betalen vanuit het eigen risico. En dus niet alleen in het startjaar. Dit omdat facturen voortaan sneller verstuurd zullen worden. MIND heeft samen met de NVvP, LVVP, het NIP en V&VN aan het ministerie van VWS gevraagd om deze onacceptabele en drempelverhogende wijziging terug te draaien, gezien de grote financiële gevolgen voor 98.000 GGZ-cliënten die te maken krijgen met hogere zorglasten. Op 2 september stuurden zij gezamenlijk deze brief aan de Tweede Kamer.

Bron en meer info: https://mindplatform.nl/thema/grote-financiele-gevolgen-nieuw-zorgprestatiemodel-voor-ggz-clienten

 

Sluiten
Word nu lid!