Home Nieuws Autisme centraal op Boom Chicago Comedy Festival
9 juli 2021 - Koop nu je kaartje met 10 euro korting!Autisme centraal op Boom Chicago Comedy Festival

Het Boom Chicago Comedy Festival vindt plaats van 24 juli tot 1 augustus in Amsterdam. Maandag 26 juli staat autisme en talentontwikkeling centraal. Boom Chicago-oprichters Saskia Maas en Andrew Moskos praten met diverse gasten over talent dat voortkomt uit het autistische brein. De avond is ook online te volgen. Als afsluiting treedt cabaretier Fabian Franciscus op (dit gedeelte is niet online te volgen).

De avond begint om 17.00 uur met drankjes en snacks in de Festival Bar van Boom Chicago (Rozengracht 117 in Amsterdam). Om 18.00 uur is een interview te zien met Lisa Jolley. Deze Amerikaanse comédienne vertelt over haar leven in Amsterdam, haar carrière in comedy en haar zoon George, wiens video over hoe het is om autistisch te zijn viraal ging.

Suzi Barret praat over haar project met Zeno Mountain Farm. Hun eerste speelfilm Best Summer Ever ging deze lente in première op het SXSW film festival. In de film schitteren acteurs die allemaal een fysieke of mentale uitdaging hebben, maar de film gaat juist niet over beperkingen. Hij gaat over liefde, identiteit en het volgen van je hart.

Paneldiscussie

Making Connections is een paneldiscussie over de mogelijkheden van het autistische brein. In het panel zitten Marcia Goddard (Tony’s Chocolonely) en autisme ambassadeur Cindy Doff (Vanuit Autisme Bekeken). De discussie begint om 18.30 uur en is in het Engels.

Aansluitend wordt een video vertoond van de studenten van InterActing, Boom Chicago’s non-profit theaterschool voor jongeren met autisme. Via improvisatietheater leren deze jongeren om hun vaste patronen en rituelen los te laten en het onverwachte te omarmen. Deze levensvaardigheden helpen hen om met zelfvertrouwen de scriptloze wereld tegemoet te treden.

Om 20.00 uur speelt Fabian Franciscus een deel uit zijn show De Kleine Wereld. Dit deel van de avond is níet online te volgen.

Korting

Koop hier je kaarten voor deze avond ‘Mogelijkheden, geen beperkingen’ 

Als je bij het boeken van een ticket de kortingscode NVA2021 invult, betaal je geen 32 euro, maar 22 euro. Ga voor meer info naar de website van Boom Chicago.

 

Sluiten
Word nu lid!