Home Nieuws Leerlingen met autisme runnen bioscoop
5 juli 2021 - Winnaar Autismevriendelijkheidsprijs sluit schooljaar af met project Leerlingen met autisme runnen bioscoop

Bezoekers verwelkomen, popcorn scheppen en achter de kassa: leerlingen van de havo 1 klas van RENN4 De Atlas uit Assen hadden laatst wel een hele bijzondere schooldag. In plaats van een dag vol lessen, werkten ze in een bioscoop. ‘Het is wel een beetje spannend,’ klonk het vanuit de leerlingen en de docenten.

Leerlingen van de havo 1 klas van RENN4 De Atlas uit Assen runden donderdagmiddag de Kinepolis bioscoop in Groningen. Het gaat om een groep leerlingen met autisme. De jongeren volgden vooraf meerdere lessen in werknemersvaardigheden. Het project draagt de naam ‘Mission Possible’ om de focus te leggen op dat wat wél kan!

Autismevriendelijkheidsprijs

De leerlingen, allemaal tussen de 12 en 15 jaar oud, werden voorbereid op dit werkbezoek door docent (en voormalig bioscoopmedewerker) Ardi Sanwikrama. Hij ontving in de Autismeweek 2021 nog de AutismeVriendelijkheidsprijs in de categorie Leerkracht van het jaar.

Op donderdagmiddag 1 juli brachten de leerlingen hun opgedane kennis in de praktijk. De focus lag op samenwerking met het personeel van Kinepolis en de interactie met bioscoopbezoekers. Ook voerden de leerlingen werkzaamheden uit zoals het bijvullen van snoep en popcorn, het schoonmaken van zalen en het vervangen van reclamemateriaal.

“De leerlingen hebben erg genoten”, vertelt Ardi na afloop. Omroep Assen heeft er een mooi filmpje van gemaakt:

 

Sluiten
Word nu lid!